MIR, STABILNOST I POŠTOVANJE: Đurić uručio Vučićevo pismo za predsednika Kine

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2017

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić sastao se sa pomoćnicom ministra za međunarodne odnose Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Šen Bejli, i uručio joj pismo lidera SNS Aleksandra Vučića predsedniku Narodne Republike Kine i generalnom sekretaru Komunističke partije Kine Si Ðinpingu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marko Đurić uručio Vučićevu podršku i zahvaljivanje na dobrim odnosima

Vučić u pismu, između ostalog, u ime građana Srbije, u ime Srpske napredne Stranke i u svoje ime čestita Si Ðinpingu ponovni izbor za Generalnog sekretara Centralnog komiteta KP Kine i izražava želje za velikim uspehom u godinama koje dolaze, navodi se u saopštenju SNS.

- Vaš ponovni izbor za Generalnog sekretara CK KP Kine predstavlja ne samo sigurnu garanciju razvoja Vaše zemlje i ostvarivanja kineskog sna, nego i doprinos očuvanju stabilnosti i mira u svetu - stoji u pismu predsednika Vučića predsedniku Si Ðinpingu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vučić za mir i poštovanje

Vučić je u pismu istakao da potpuno podržava zalaganje Si Ðinpinga za uspostavljanje novog modela međunarodnih odnosa i izgradnju zajedničke budućnosti. 

- Srpski narod Vam je izuzetno zahvalan na prijateljstvu i dragocenoj podršci koju nam Kina pruža po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, što je konkretan pokazatelj principijelnosti i doslednosti Vaše zemlje i Vašeg ličnog zalaganja za principe mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava - navodi se u pismu predsednika Vučića. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kineski redsednik Si Điping

Tokom sastanka sa Šen Bejli, koji je održan na marginama konferencije "Komunistička partija Kine u dijalogu sa svetskim političkim partijama", Ðurić je sagovornici zahvalio na doslednoj podršci KP Kine, kineske države i naroda teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i istakao da Srbija, sa svoje strane, dosledno podržava politiku "jedne Kine". 

Potpredsednik SNS istakao je i značaj podrške koju Kina pruža našem regionu i približavanju država kroz inicijativu "Jedna pojas - jedan put".

Sagovornici su se složili da su odnosi dve partije, države i naroda tradicionalno bliski i prijateljski i neraskidivo povezani istim vrednostima i pogledima na svet.

Na trodnevnom skupu, koji je u petak otvorio generalni sekretar Komunističke partije Kine i predsednik Narodne Republike Kine Si Ðinping, okupilo se više od 600 predstavnika oko 200 partija, iz 120 država.

Ovo je prvi međunarodni događaj na visokom nivou u organizaciji Komunističke partije Kine nakon nedavno održanog 19. Nacionalnog kongresa ove partije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
mihajlo

02.12.2017 09:55

Postovanje,uvazavanje i veliko prijateljstvo je ono sto nas spaja sa Kinom!

Majcika

02.12.2017 10:00

Ceatitke Siu.

dada

02.12.2017 10:09

Lep gest Vucica...

luka

02.12.2017 10:20

Његов избор гарантује очување стабилности и мира у свету