(FOTO) Mladić za dobrodošlicu: Beograd oblepljen plakatima generala!

Autor: b92.net, Republika

Vesti

06.12.2017

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U centru Beograda i Zemuna aktivisti pokreta “Obraz“ postavili su plakate podrške generalu Ratku Mladiću, sa njegovim likom i natpisom "Neću da izdam".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da podsetimo, u Beogradu danas borave članovi Predsedništva BiH, koji će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije

Na plakatu je Mladićeva ruka dignuta u vojnički pozdrav, a ispod piše "Neću da izdam".

- Podsećamo javnost na strašan greh izdaje koji su počinili i čine vlastodršci u Srbiji, kako oni bivši, tako i ovi sadašnji. Bivši režim je izdao Radovana Karadžića, Ratka Mladića i ostale istaknute srpske borce za slobodu. Sadašnji režim, predvođen čovekom koji je pre dolaska na vlast izigravao nacionalistu, javno lepeći plakate podrške Mladiću, nastavlja politiku izdaje ne samo prema žrtvama haške inkvizicije, već i prema Kosovu i Metohiji, najsvetijem delu naše Otadžbine - navodi “Obraz“. 

Da podsetimo, u Beogradu danas borave članovi Predsedništva BiH, koji će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije. 


Sudsko veće Haškog tribunala osudilo je ratnog komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na kaznu doživotnog zatvora. Reč je o prvostepenoj presudi, na koju će moći da se žali i haško tužilaštvo i Mladićeva odbrana. 



Mladića je optužnica teretila za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine, uključujući genocid. 

Mladić je uhapšen 26. maja 2011. godine, nakon 12 godina skrivanja u okolini Lazareva, a Hagu je izručen 31. maja iste godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading