REZULTATI istraživanja: SNS NAJJAČA i u BEOGRADU i SRBIJI

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.12.2017

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi se beogradski izbori održali u nedelju Srpska napredna stranka osvojila bi 39 odsto glasova građana, a sledeće bi bile koalicija PSG- NS - Dragan Ðilas i Grupa građana Aleksandar Šapić, sa po 16 odsto glasova, pokazuje istraživanje agencije Faktor Plus.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Kada bi se u nedelju održali parlamentarni izbori SNS bi osvojila 53 odsto, a sledio bi je njen koalicioni partner SPS sa osvojenih 9,6 odsto glasova birača

Lista Luke Maksimovića - Ljubiše Preletačevića Belog po tom istraživanju osvojila bi 6,1 odsto, Socijalistička partija Srbije 5, 9 odsto glasova birača, DS pet odsto, GG Ne davimo Beograd 2,8 odsto, isto kao i Dveri, a ostale liste do 2,5 odsto glasova birača.

Inače, pokazuju rezultati, izlaznost bi bila 48 odsto, 22 odsto građana nema stav a 30 odsto se izjasnilo da ne bi izašlo na birališta.

Kada bi se u nedelju održali parlamentarni izbori SNS bi osvojila 53 odsto, a sledio bi je njen koalicioni partner SPS sa osvojenih 9,6 odsto glasova birača.

DS bi imao 6,9 odsto, PSG 5,6 odsto, a sve ostale stranke i pokreti bi imale ispod pet dosto, odnosno ne bi prešle cenzus i ostale bi van parlamenta.


Na te izbore, kaže istraživanje izašao bi 41 odsto građana Srbije.

Direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić je na predstavljanju rezultata rekao da je izvesno da bi više od 50 odsto građana izašlo na beogradske izbore.

Ističe da je, u odnosu na istraživanje rađeno prošlog meseca, primećen značajan pad rejtinga Pokreta slobodnih građana i kaže da je to verovatno posledica "negativnih događaja" u toj stranci.

Istraživanje "Faktor plusa" je rađeno na uzorku od 1.200 ispitanika iz Srbije i 1.000 ispitanika sa teritorije Beograda, a rađeno je od 28. novembra do 5. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading