Dolovac i bugarski tužilac ugovorili još bliskiju saradnju

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2017

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac i Generalni tužilac Bugarske Sotir Cacarov potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji između dva tužilaštva i istakli da je bliska saradnja susednih država od presudnog značaja u borbi protiv organizovanog kriminala.

RepublikaFoto: Tanjug
Zagorka Dolovac i Generalni tužilac Bugarske Sotir Cacarov

Ovim memorandumom je predviđena još bliskija saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i drugih krivičnih dela.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se Memorandumom određuju kontakt tačke za saradnju, čime se ubrzava komunikacija, unapređuje direktna saradnja i predviđa razmena iskustava i jačanje kapaciteta javnih tužilaštava Srbije i Bugarske.

Memorandumom je predviđena bliskija saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i drugih krivičnih dela, trgovine narkoticima, oružjem i ljudima, pranja novca, oduzimanja prihoda od kriminala i drugih teških krivičnih dela

Tokom sastanka Dolovac i Ciciarov su zaključili da je bliska saradnja susednih država od presudnog značaja u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugih teških krivicnih dela, naročito u svetlu zajednickih kriminalnih bezbednosnih pretnji.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading