ĐINĐIĆEVA ĆERKA U VLADI SRBIJE!

Autor: alo.rs

Vesti

11.12.2017

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003. godine Jovana Đinđić (27) angažovana je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva na poziciji koordinatorke za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Foto: socijalnoukljucivanje.gov.rs
Jovana Đinđić

Čini se da je ćerka bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, ubijenog 12. marta 2003, zakoračila u politiku i krenula stopama svoga oca. Prema podacima koji su navedeni na zvaničnom sajtu, tim u kojem je Jovana angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić istakao je za Alo! da se Jovane Đinđić seća sa snimanja spota za Đinđićevu kampanju 1993.

- Znam je kada je bila mala devojčica sa snimanja spota u kojem ju je Zoran Đinđić držao u naručju. Davno je to bilo, za kampanju „Pošteno“. Baš mi je milo što se zaposlila i da radi to što radi. Drago mi je da deca rastu i da postaju svoji ljudi - kazao je Krstić.

Đinđićeva ćerka angažovana je kao koordinatorka, a u njenoj biografiji navodi se da je diplomirala 2013. na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta "Singidunum", na smeru Komunikologija. Master studije iz oblasti socijalne kognicije završila je na koledžu u Londonu.

- Jovana je od marta do septembra 2016. stažirala u timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja. Od oktobra do decembra 2016. stažirala je u grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva radila je kao programska asistentkinja, a od juna 2017. ona je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava - navodi se u njenoj biografiji na zvaničnom sajtu tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading