DIPLOMATSKA OFANZIVA PREDSEDNIKA: U narednih devet dana VUČIĆ će preleteti više od 20.000 kilometara

Autor: Mediji

Vesti

12.12.2017

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednih devet dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić će bukvalno obići pola planete. Posle posete Parizu i sastanku sa Emanuelom Makronom, predsednik Srbije putije na Kubu i gde ima susret sa Raulom Kastrom. Sredina sledeće nedelje rezervisana je za verovatno najvažniji susret ove godine - predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi. Grubom računicom se dolazi do cifre od 21.798 kilometara, koje će Vučić preleteti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Čeka ga veliki posao: Aleksandar Vučić

Beograd-Pariz (1446 km) - Predsednik Srbije putuje danas u Pariz, gde učestvuje na Samitu o klimatskim promenama, kao predstavnik sa Zapadnog Balkana.

On će večeras, po dolasku u Pariz, prisustvovati svečanoj večeri, koju za učesnike Samita priređuje predsednik Francuske Emanuel Makron.

Vučić je jutros, prilikom prijema akreditiva novog francuskog ambasadora u Beogradu, Frederika Mondolonija, izrazio zadovoljstvo što će imati priliku da ponovo sretne francuskog predsednika i razmeni mišljenja o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu i šire.

Svi navedeni susreti su u skladu sa agendom, koju je Vučić najavio prilikom stupanja na dužnost šefa 

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će sledeće godine doći do realizacije zvanične posete predsednika Makrona Srbiji, što bi bilo od najvećeg značaja za kontinuitet dobrih odnosa i unapređenje saradnje dveju zemalja.

Vučić i Makron razgovarali su krajem septembra na otvaranju Poslovnog foruma "Blumberg Global", na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

Pariz-Havana (7440 km) - Posle posete Parizu, Vučić će posetiti Kubu, na poziv predsednika Raula Kastra.

RepublikaFoto: youtube.com/CBS Miami
Ugostiće srpskog kolegu: Raul Kastro

- Raduje me što će tokom moje posete Kubi biti potpisan Sporazum o saradnji u oblasti lekova i medicinskih sredstava - rekao je predsednik Vučić, danas prilikom susreta sa novoimenovanim predstavnikom Havane u Srbiji, ambasadorom Gustavom Triste del Todom, podsetivši na primere uspešne primene iskustava kubanske medicine i farmaceutske industrije u Srbiji.

On je istakao zadovoljstvo što program posete predviđa i obilazak razvojne zone luke Marijel, jednog od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji.

Havana-Beograd (9176 km) - Po povrtku sa Kube, predsednik Srbije bi trebao da boravi na jugu zemlje. Vučić je najavio da će Klinički centar u Nišu biti otvoren 16. ili 17. decembra, prilikom njegovog boravka u tom gradu.

Vučić je rekao i da je zgrada Kliničkog centra prelepa a da će tokom dvodnevnog boravka u Nišu obići i radove na saobraćajnom koridoru.

Beograd-Moskva (1718 km) - Posle posete Nišu, Vučić će otputovati u posetu Rusiji, gde bi trebalo da boravi od 18. do 20. decembra. Kako se očekuje, on će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati o širokom nizu bilateralnih i međunarodnih pitanja.

- Razgovaraće se o mnogo veoma važnih stvari tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, očekuje se da će biti potpisan veliki broj značajnih sporazuma - kazao je Vučić u intervjuu za rusku agenciju Tass.

- Vi znate da Srbija zavisi gotovo 100 odsto od ruskog gasa. Svake godine Srbija poveća potrošnju gasa za 300 do 400 miliona kubnih metara.

Nedavno je Aleksej Miler (direktor Gazproma) bio u Srbiji. Nadam se da ćemo dovršiti rad na važnim energetskim sporazumima i ugovorima između Rusije i Srbije i da ćemo ih potpisati u prisustvu ruskog predsednika Putina -rekao je Vučić.

Kada se saberu kilometri koje je predsednik Vučić preleteo do pomenutih svetskih metropola i nazad do srpske prestonice dolazi se do impozantne brojke od 21.798 preletenih kilometara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (104)

Loading
Lea

12.12.2017 07:09

Predsednik Vucic ulaze mnogo napora kako bi Srbiji obezbedio bolji polozaj u svetu.Sve pohvale za energiju i upornost!

rea

12.12.2017 07:30

Cesto se pitam odakle mu toliko energije! Predsednik Vucic neumorno radi na odrzavanju prijateljskih odnosa Srbije i uspostavljanju novih kontakata sa zemljama iz celog sveta.

jecka

12.12.2017 09:23

@rea - On je fantastičan! Svuda stiže i toliko truda truda ulaze u budućnost Srbije!

Slavko D

12.12.2017 11:43

@rea - rea: Ovo potvrđuje da Vučić vodi politiku u korist građana Srbije i da želi da sa što više država u svetu uspostavi što bolje odnose.