NAJEVROPLJANIN - Palma: Zaslužio sam priznanje!

Autor:

Vesti

11.12.2017

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge je juče šokirala vest da je nagradu Najevopljanin, između ostalih, dobio i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. On u tome, međutim, ne vidi ništa čudno i za naš list poručuje da je priznanje u pravim rukama.

RepublikaFoto: Tanjug
Prvi čovek Jagodine za Srpski telegraf: Drago mi je što je neko prepoznao moje dosadašnje zalaganje

Među laureatima ovogodišnjeg Najevropljanina nalaze se predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i gradski urbanista Milutin Folić, ali je izbor prvog čoveka Jagodine ostavio sve druge u senci. Čadež je priznanje dobio za oblast ekonomije, Folić za projekat iz oblasti metropolitenskog urbanizma, a Marković za razvoj lokalne samouprave.

POŠTUJEM EVROPU!

Za Srpski telegraf gradonačelnik Jagodine ističe da svako priznanje godi jer je to potvrda da je neko prepoznao njegovo dosadašnje zalaganje.

- Od 2008. godine u Jagodinu sam doveo 12 stranih investitora, obišao sam šest država i sa sobom vodio po dvadesetak gradonačelnika. Zalažem se za ekonomske evropske vrednosti, a za srpsku tradiciju. Poštujem Evropu, ali samo porodične vrednosti u njoj. Protiv homoseksualaca nisam, to potvrđujem time što sam jednu lezbijku zaposlio u Jagodini. To što rade u svoja četiri zida mene ne zanima, protiv sam propagande i demonstriranja takvih opredeljenja. Jedini sam srpski političar koji je bio na inauguraciji Trampa, i to su sve neke vrednosti, da ne kažem zasluge, koje otvaraju vrata Srbiji u svetu - kaže Marković.

OSTALI DOBITNICI

Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja, koja po 18. put dodeljuje Prva evropska kuća, jesu i direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Mirjana Čizmarov za oblast evropskih integracija, generalni direktor "Simensa" u Srbiji Udo Ajhlinger kao strani državljanin u oblasti privrede, sekretarka Sektora za preduzetništvo PKS Branislava Simanić za preduzetništvo, Miloš Nenezić za oblast menadžmenta i Nenad Đorđević za program razvoja ESENSE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading