Više od TRI MILIONA SRBA nema validnu adresu, žive u ulicama bez broja!

Autor: Tanjug

Vesti

13.12.2017

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od tri miliona građana u Srbiji nemaju validnu adresu, žive u ulicama koje su bez broja, pa se radi se na registru adresnih podataka, a Loznica je uzeta kao pilot opština, izjavila je danas predsednica vlade Ana Brnabić.

RepublikaFoto: instagram.com/boskodoncic
Ulice bez broja

Iz tekuće budžetske rezerve, objašnjava premijerka, Loznici je dato pet miliona dinara da završi štampanje svih tabli ulica i brojeva kuća.

- Oni su usvojili 677 imena ulica koja su nedostajala, to ćemo i dalje finansirati i to, naravno, takođe zahteva timski rad - rekla je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Prema njenim rečima, završava se druga faza projekta "eBeba", koji će omogućiti da se konačno u porodilištima mladi roditelji prijave i za roditeljski dodatak, bez dodatnog obilaženja šaltera i davanja podataka, a kako kaže, nada se da će to biti završeno do 31. decembra i da će se promovisati već u januaru.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Loznica

- Imamo i nastavak rada na ukidanju pečata i na elektronskom potpisu i arhiviranju, ali to se sada radi strateški i pametno, timski, a takav način i timski rad Telekoma, Ministarstva, agencija, omogućila je centralizovana Kancelarija za IT i eUpravu. Posle samo pet meseci imamo stvarno ozbiljne rezulate - naglasila je Brnabićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading