DAČIĆ: Preko gradskih izbora OPOZICIJA HOĆE DA RUŠI vlast u Srbiji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.12.2017

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SPS-a Ivica Dačić smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore jer, kako kaže, udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za vlast u Beogradu, već za vlast u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Dačić: Ðilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše

- Mislim da bi bili najbolje da se raspišu parlamentarni izbori. Ovo nije borba za Beograd, ovo je borba za vlast u Srbiji - rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

On je slikovito objasnio da opozicija preko gradskih izbora želi da igra "Ligu šampiona", ali da u njoj ne učestvuju glavni igrači (Aleksandar)Vučić i (Ivica) Dačić. 

- Ne možete da odlučujete o Vučiću i Dačiću, a da mi ne učestvujemo. Moja deca imaju većeg psa i manjeg. Ovaj mali stalno štipa i ujeda, a već trpi dok mu ne dosada i dok ga ne "odalami". Hoćete parlamentarne izbore? Videćemo onda ko će ostati na političkoj sceni - poručio je Dačić.

Komentarišući vraćanje Dragana Ðilasa u politiku i to što će se kandidovati za gradonačelnika na gradskim izborima, Dačić je rekao da Ðilasa treba pitati: gde je bio do sada?


- Ðilas je isključio Vuka Jeremića iz DS, koga će oni da ubede da će to da funkcioniše. Ovo je pokušaj vraćanja iz mrtvih. To su sve derivati DS, pa i Saša Janković. Oni pokušavaju da se ujedini opozicija u borbi protiv Vučića, vladajuće koalicije - naglasio je Dačić.

Dodaje da Ðilas nema program, da je za njega politika samo ako je na vlasti.

- Čim je otišao u opoziciju u Beogradu, on se povukao iz politike - naglasio je Dačić i dodao da opoziciji ne odgovaraju parlamentarni izbori, već da preko gradskih hoće da pokušaju da ruše vlast u Srbiji.
- Teško je praznoj vreći stajati uspravno. Zato pokušavaju gradske izbore da pretvore u finale lige šampiona, ne bih bežao i od tog političkog obračuna - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (70)

Loading
Pljuckavac

14.12.2017 09:07

Vucica gledaju da obore na svakakav moguc nacin, politicki a i fizicki. Smeta im sto covek radi za Srbiju a ne za svoj dzep.

Pljuckavac

14.12.2017 09:08

Imali su puno vremena da se dokazu ti koji sada hoce da ruse Vucica. Pokazali su kako se unistava Srbija! Nikad vise!

jana

14.12.2017 09:48

Ne trebaju parlementarni izbori, jer opozicija nema sanse ni na gradskim izborima.

Milan

14.12.2017 09:49

Čovek kad ima puno novaca, onda hoće slavu! Samo će se obrukati i pući gomilu love...