ŠAPIĆ OPELJEŠIO OSNOVCE, OTEO IM PARE ZA SPORT!?

Autor: embargo.rs, Republika

Vesti

15.12.2017

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Novi Beograd za dve godine, u školski sport uložila dve metalne ograde: Da li je normalno da nekadašnji svetski vaterpolista broj 1, Aleksandar Šapić, prvo kao gradski funkcioner, a potom i kao sadašnji dugogodišnji predsednik opštine Novi Beograd – pokazuje i neprestano dokazuje da ga baš briga za školski sport, za stvaranje novih sportskih veličina?

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Šapić otima od dece?

Pa, sigurno nije! Da li je u pitanju sujeta i ljubomora čoveka, koji verovatno smatra da je sve počelo i da se sve u sportu završilo sa njim? Možda mu je to „brat po babine linije“ usadio u psihu onoga trenutka kada ga je uveo u politiku kao svog bliskog saradnika,  na mesto pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Bilo kako bilo, stanje školskog sporta na teritoriji opštine Novi Beograd je godinama poražavajuće, ili bolje rečeno katastrofalno! I to od kada je predsednik ove opštine čuveni bivši sportista Šapić!?

– Gradska opština Novi Beogard je jedina opština u kojoj ne postoji Savet za školski sport i jedina su opština koja ne ulaže u rekostrukciju škola  i školski sport – tvrde nam revoltirani  Novobeograđani.

– Primera radi, Palilula i Voždovac godišnje izdvajaju za školski sport po milion i po dinara, Barajevo 2 miliona, Rakovica 700.000, Savski Venac milion dinara, Čukarica 2 miliona, Zemun 2 miliona… Nabrojane opštine plaćaju čak i profesore da rade sa decom školskog uzrasta! Ali, našeg Šapića to ne interesuje! Valjda u svemu tome ne vidi neki svoj lični interes, jer on izgleda radi samo ono što doprinosi direktno jačanju njegovog imidža… Sve je podredio tome i samo tome…

U traženju odgovora na brojna pitanja o radu gradske opštine Novi Beograd i njenog predsednika, portal Embargo je u vezi ove teme dobio zanimljiv odgovor  od nadležnih iz najmnogoljudnije  srpske opštine:

– U toku 2015. Gradska opština Novi Beograd je finansirala popravku krova i tolaeta u OŠ „Novi Beograd“ u iznosu od 2.533.287,74 dianra, kao i izgradnju ograde u OŠ „Marko Orešković“ u iznosu od 2.039.242,80 dinara! U 2016.godini smo finansirali izgradnju ograde oko školskog dvorišta OŠ „Nadežda Petrović“ u iznosu od 2.201.485,00 dinara. Svake godine finansiramo radove na tekućem održavanju i hitnim intervencijama na osnovnim školama.

I to je sve. Ni reči više u pismenom odgovoru koji je dobio antikorupcijski portal Embargo od Šapićevih zvaničnika iz opštine Novi Beograd! Pa, dobro dr Šapiću, zar se na ovaj način podstiču mladi da se bave sportom: podizanjem ograda oko školskog dvorišta? I ta cena, od dva, dva i po miliona za te radove je problematična? I tu se izgleda neko „ malo ugradio“?

Ali, i to da zanemarimo, ostaje pitanje: kakav to primer dajete deci, kad ni dinara nećete da uložite u razvoj školskog sporta? Dolikuje li to  velikom sportisti kakvim se predstavljate? Ili ste  samo veliki manipulator, poput vašeg političkog mecene, „Velikog Brata“, „Maga velikih prevara“, Dragana Đilasa…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Rea

15.12.2017 11:56

Dosta se pljackala ova država i dosta su se tajkuni bogatili na račun gradjana.Nećemo im dozvoliti da to opet rade.

Rea

15.12.2017 12:03

Od uglednog sportiste do loseg politicara.

Rea

15.12.2017 12:05

Sve vise i vise me neprijatno iznenadjuje...

SKUTER

15.12.2017 12:30

Verovao sam ovom čoveku ali se ispostavilo da je isti kao i svi drugi političari koji su ponikli iz DOS-ovske škole.Sve lopovi i kriminalci.