ĐILASOVI BATINAŠKI ODREDI: Eksgradonačelnik bi da opet uteruje strah u kosti

Autor:

Vesti

16.12.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi sutra zauzeo fotelju gradonačelnika, Dragan Đilas bi uzeo komunalce pod svoju komandu koji bi kao nekad batinali za njega.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOŠKIĆ
Dragan Đilas

Kada bi sutra zauzeo fotelju gradonačelnika, Dragan Đilas bi uzeo komunalce pod svoju komandu koji bi kao nekad batinali za njega.

Prema rečima ministra policije Nebojše Stefanovića, u sastav Đilasove armije ušli bi stranački ljudi, koji su svima ostali u sećanju kao batinaši iz gradskog prevoza.

- Skupština grada su političari. Kako može jedan deo policije da odgovara jednom Đilasu? To je onda privatizacija i politizacija u najgorem mogućem obliku. Komunalna policija prema Đilasovoj viziji predstavlja ljude koji tuku Beograđane po autobusima. Nisu svi ti ljudi bili loši, ali su problem bili oni koji su dolazili preko političke linije tada vladajućeg DS, praktično kao lična Đilasova vojska, samo njemu odgovorna - rekao je Stefanović za televiziju Hepi.

To je privatizacija i politizacija policije u najgorem mogućem obliku

Nebojša Stefanović, ministar policije

POZOVITE ŠERIFA

Ocenio je da kod "Đilasa, Jankovića, Šapića i njima sličnima" izbija želja da politički upravljaju policijom i da određuju šta policija radi.

- Podsetiću ih da u našoj zemlji vlada tužilačka istraga, da tužilac rukovodi radom policije, a ne Skupština grada - poručuje ministar.

Nekadašnji načelnik beogradske policije Marko Nicović za Srpski telegraf tvrdi da bi Đilas kao gradonačelnik sigurno ponovo zajahao Beograd kao američki šerif.


Nicović: Đilas bi da ponovo bude lokalni šerif

- Očigledno je da Đilas hoće ponovo da bude lokalni šerif sa sijaset mogućnosti zloupotreba u vidu tajkunske korupcije i kriminala. Lepo je kada Amerikanac pozove svog šerifa i požali mu se na nešto, ali naš sistem policije to ne podržava jer je ona organizovan sistem povezan sa lokalom - kaže Nicović.

PARAVOJNA FORMACIJA

Ovakve Đilasove namere analitičar Dragomir Anđelković tumači kao podrivanje ustavnog poretka i pokušaj mini državnog udara.

- U Srbiji postoji samo jedna policija i ona radi u skladu sa Ustavom, tužilaštvom i sudstvom, a nije ničija pretorijanska garda. Uvođenje policije koja nije institucionalno predviđena je takoreći stvaranje paravojnih formacija. U mnogim zemljama policija je decentralizovana i na raznim nivoima, pa svaki pokušaj stvaranja lokalne policije bi za nas bio opasan.

Anđelković: To što bi Đilas uradio je isto kao kada bi Albanci u Preševu imali svoju policiju

- To što bi Đilas uradio je isto kao kada bi Albanci u Preševu imali svoju policiju, što je otvoreni uvod u stvaranje lokalnih oružanih formacija i ugrožavanje opstanka zemlje - ističe Anđelković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
veso

16.12.2017 08:06

Ne bojimo te se.

jasna

16.12.2017 08:20

od njega se samo to i moglo ocekivati!

Dinka

16.12.2017 08:22

Svima koji hoće da znaju, poznato je da je Đilas autokratski vladao Beogradom, i da je njegova reč bila prva i poslednja i da nike nije ni pomišljao da mi se suprostavi.Uveo je ogoljeni cenralizam i zato praktično ukinuo beogradske opštine.

Mirko

16.12.2017 09:35

Uz novac koji je nelegalno stekao hteo bi i gardu da ima, pa strasno