MINISTAR STEFANOVIĆ O PRETEĆEM PISMU VUČIĆU: Osiguraćemo bezbednost predsednika

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je obavestilo nadležno tužilaštvo povodom pretećeg pisma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poslatog iz Nemačke i srpska policija u saradnji sa partnerskim službama radi na identifikaciji osobe koja je uputila pretnju, izjavio je ministar unutrasnsjih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Neće nas uplašiti: Nebojša Stefanović

- Hrvatska dijaspora očigledno poznaje samo politiku mržnje i želi da oživi ustašku ideologiju koja je danas često prisutna i u samoj Hrvatskoj. Svakako nas neće uplašiti pretnjama da spremaju novu Oluju i Bljesak jer, kao što je i predsednik Vučić već rekao, Srbija tako nešto više nikada neće dozvoliti - rekao je Stefanović za Tanjug. 

Ministar Stefanović je istakao da je uveren da će država Srbija učiniti sve da to spreči i navodi da će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Srbije. 

Predsedniku Vučiću je u petak stiglo preteće pismo potpisano sa "Pavelićevi križari, ustaški gerilci" i poslato iz Hanovera, u Nemačkoj.


Kako je za "Blic" rečeno u Predsedništvu, pismo koje je upućeno na Vučićevo ime stiglo je na Andrićev venac u trenutku dok se predsednik Srbije nalazi u poseti Kubi.

- Aleksandre Vučiću, ustaške udruge dijaspore poručuju: Za dom spremni! Sprema se nova Oluja i Bljesak - piše između ostalog u tom pismu. 

Uz pismo je stigla i fotografija na kojoj su Adolf Hitler, Ante Pavelić i Herman Gering. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Pendzer

16.12.2017 17:25

Situacija je vrlo ozbiljna. Svaka sitnica moge se pretociti u veliki haos zato je potrebno biti oprezan na svakom koraku.

Igor

16.12.2017 17:27

Naša policija je pravovremeno reagovala i preduzela sve neophodne mere da osigura bezbednost predsednika Vučića.Uveren sam da ćemo u najkraćem roku imati epilog ovog nemilog događaja.

Mirko

16.12.2017 17:31

Strasno da drzavi clanici EU jos uvek postoji ustastvo

Predrag 1962

16.12.2017 17:50

Što hitnije treba da se ispita taj sučaj,u saradnji sa Nemačom policijom