Vučić obišao radove na južnom kraku Koridora 10

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2017

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je jutros, u okviru posete Niškom i Pčinjskom okrugu, obišao radove na Koridoru 10, u Grdeličkoj klisuri u blizini Vladičinog Hana.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Dodik

Vučić je obišao radove na izgradnji južnog kraka Koridora 10 na deonici Caričina Dolina-Tunel Manajle, na lokaciji Momin Kamen, a prisustvovali su i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović i v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić.

Predsednik Srbije je prošao trasu autobusom, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predstavnicima medija.

On je rekao da će čitava ta deonica biti otvorena odjednom i ponovio da će kompletan Koridor 10, i južni i istočni krak biti završen naredne godine.

Vučić je prilikom obilaska istakao težinu radova na ovoj deonici i zahvalio radnicima na tome što rade u svim vremenskim uslovima na ovoj opasnoj i teškoj deonici za izgradnju. 


On je izneo podatak da je, na primer, oko 435.000 tona zemljišta minirano, da ostaje još oko 160.000 tona i da se taj izdrobljeni kamen koristi za nasipe... 

Kako je rekao, unekoliko se kasni sa radovima i nije srećan zbog toga te dodao: 

- Jutros sam vikao na (v.d. direktor Koridora Srbije Zoran) Babića, a i on na mene - napominjući da je sve to normalno kada se radi, a radovi napreduju.

Vučić je govorio i o radovima na Istočnom kraku Koridora 10, gde je apostrofirao da će se šest kilometara kod Pirota završiti ove ili početkom sledeće godine. 

Kako je rekao. ostaju radovi na 12 kilometara Bacarevo - Crvena reka kao problem, i kad to bude završeno sledeće godine biće kompletno završen taj krak Koridora 10. 

Predsedenik Srbije je naveo i da je zahavljujući EIB posao finasiran pod najpovoljnijim uslovima, a da smo bili u stanju to i da sve platimo zbog uspešno sprovedene finasijske konsolidacije. 

Ukupna dužina autoputa kroz Grdelicku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonica: Grdelica – Caričina Dolina u dužini od 11,8 km i Caričina Dolina - Vladičin Han od 14,3 km.

Radovi se finansiraju iz zajma Evropske investicione banke, a ukupna ugovorena vrednost radova je 234,18 miliona evra.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
masa

17.12.2017 08:45

Ulaganje u infrastrukturu je jedan od prioriteta nase politike.

Gale

17.12.2017 08:58

Najteža deonica autoputa se uspešno privodi kraju.

misha

17.12.2017 09:03

Grdalička klisura je najzahtevniji deo auto puta, konačno je savladana. Završetak radova znači da će do Grčke moći bezbednije i brže da se stiže u budućnosti.

ana

17.12.2017 09:31

Uredjenje putne infrastrukture rezultat je jacanja drzave!