Migranti su zaštićeni u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2017

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka migrantske krize Srbija je nedvosmisleno pokazala, i dalje pokazuje, spremnost da svakom građaninu koji se nađe na njenoj teritoriji obezbedi uslove dostojne čoveka i punu zaštitu njegovih prava, izjavio je danas, povodom 18. decembra, Međunarodnog dana migranata, Zaštitnik građana Zoran Pašalić.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Pašalić

Činjenica je da je kroz našu zemlju do sada prošlo više od milion ljudi i dece, i uprkos tolikom broju migranata izbeglica, human tretman i sva potrebna pomoć nikome nisu uskraćeni, naveo je Pašalić.

On je rekao da u Srbiji trenutno boravi oko 5.000 migranata, od kojih je većina smeštena u prihvatnim centrima i centrima za azil, ali i dalje ima onih pojedinaca koji svojevoljno borave van zvaničnih centara, iako u njima ima dovoljno mesta.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Prema deci migrantima Srbija vodi odgovornu politiku, što pokazuje i podatak da u ovom trenutku u školama širom Srbije nastavu pohađa 443 dece migranata, a Ministartvo zdravlja obezbedilo je da sva prođu sistematski pregled, naveo je Pašalić.

U cilju praćenja položaja migranata koji se nalaze na teritoriji Srbije, NPM je od početka ove godine obavio 35 poseta prihvatnim centrima za migrante, centrima za azil, graničnim prelazima, kao i raznim neformalnim mestima okupljanja migranata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading