Vučević: Vrtić na Klisi jedan od četiri nova zbog kojih će se liste čekanja isprazniti

Autor:

Vesti

20.11.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni vrtić PU "Radosno detinjstvo" na Klisi.

Vučević: Vrtić na Klisi jedan od četiri nova zbog kojih će se liste čekanja isprazniti

Foto: printskrin

Na toj lokaciji izgrađen je objekat na tri nivoa, ukupne površine 2620 kvadrata, uređeno je dvorište, izgrađene su okolne saobraćajnice, pešački prelazi i staze, kao i parking mesta, a rekonstruisane su vodovodna i kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija i postavljeni stubovi javnog osvetljenja. Vrtić nazvan "Krcko Oraščić" nalazi se u Orahovoj ulici i namenjen je boravku dece uzrasta od jedne do tri godine i dece od tri godine do polaska u školu.

- Nema bolje investicije od ulaganja u decu, u budućnost. Ovo je najlepši vrtić koji Novi Sad ima trenutno, uključujući i moderan objekat i opremu. Savremeni koncept podrazumeva da svih 12 soba imaju sopstveni izlaz, a u njih je smešteno 14 grupa sa gotovo 300 upisane dece. Izdvojeno je mnogo novca za ovaj projekat, skoro 400 miliona dinara, ali vredelo je. U njemu radi mnogo novozaposlenih vaspitačica, pedagoga i drugih koji učestvuju u procesu čuvanja i vaspitanja predškolske dece. Nadam se da ćemo nastaviti sa jačanjem Grada, kako bi i njihove plate srazmerno tome rasle, s obzirom na to da su trenutno ispod gradskog proseka. Početkom godine se očekuje povećanje zarada, a krajem tekuće i isplata drugog dela solidarne pomoći. Vrlo sam zadovoljan što na Klisi, Slanoj bari i u Vidovdanskom naselju nemamo više listu čekanja, što je revolucionarno. Nastavljamo da gradimo nove vrtiće i u Veterniku, na Adicama i Sajlovu, a proširili smo vrtić u Kaću, što ćemo uraditi i u Kovilju. Mnogo sam ponosan na „Radosno detinjstvo“ i na sve što smo zajedno postigli u prethodnoj deceniji, a najviše hvala zaposlenima na posvećenosti i angažmanu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marijana Popov je istakla da je izuzetno ponosna na kolektiv koji radi u novoizgrađenom vrtiću.

- Kolektiv je veoma mlad, ali i visoko motivisan za rad. Za samo mesec dana, od kad su prva dečica počela da dolaze u vrtić, naše vaspitačice su se sa mnogo entuzijazma potrudile da sve zabilsta punim sjajem. Nadam se da će i drugi vrtići čija je izgradnja u planu biti ovako lepi – rekla je direktorka Popov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading