HARADINAJ PRSO: Idu u Brisel da preda "nove zahteve" EU

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2017

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je, uoči sutrašnje posete Briselu, da će Evropskoj uniji postaviti neke nove zahteve, odnosno da će zatražiti da se Kosovo tretira kao "ravnopravna država" i strana u pregovorima, navodi RTK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ima sulude ideje: Ramuš Haradinaj

Haradinaj je rekao da, dok Beograd napreduje u otvaranju poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU, Priština je ostala samo sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

- Mi smo samo sa SSP-om. Tražimo status kandidata za narednu godinu i početak otvaranja poglavlja. Taj zahtev sam po sebi ubrzava i proces liberalizacije - rekao je Haradinaj za portal "Ekonomia Online".

Haradinaj je rekao i da ne podržava ideje da se formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) uslovi glasanjem Srba za vojsku Kosova.

Takođe je napomenuo da prilikom postizanja sporazuma o koalicionoj vlasti sa Srpskom listom nije bilo reči o formiranju vojske Kosova, niti ZSO, navodi RTK.


Kosovski premijer je istakao da je ponovo pokrenuo pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom, rekavši da je to pitanje sad u rukama poslanika - da glasaju ili ne za taj sporazum. 

Haradinaj nije precizirao kada se očekuje ukidanje viza, ali je nagovestio da će to biti "svakako tokom 2018 godine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading