(FOTO) SASTANAK SA PUTINOM: Vučića gledaju u restoranima u Moskvi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2017

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske Federacije Vladirmi Putin danas su na početku sastanka iskazali zadovoljstvo ekonomskom i svakom drugom saradnjom i najavili da će imati puno tema za razgovor tokom dvoipočasovnog sastanka, a kako saznaje Republika - Rusi ovaj važan sastanak prate na lokalnim televizijama u restoranima.

Foto: E.T.S.
Rusi gledaju Vučića na televiziji

Putin je istakao da je ovo prva poseta Vučića kao predsednika Srbije i naglasio:

- Drago mi je da vas pozdravim - imamo dobre odnose još od vremena kada ste bili premijer i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Ruski predsednik je podsetio da se naredne godine obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

Putin je konstatovao da se odnosi razvijaju posebno u oblasti privrede i da raste robna razmena kao i direktna ruska ulaganja. 

Foto: Tanjug/AP
Ruski predsednik oduševljen posetom srpskog kolege: Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

- Imamo o čemu da razgovaramo i drago mi je što ste tu - reči su dobrodošlice ruskog srpskom predsedniku.

Predsednik Srbije je zahvalio Putinu na podršci koju pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta Srbije.

- Zahvalan sam na svemu što ste učinili - Srbi cene i uvek će biti zahvalni za podršku i pomoć koju nam pružate - rekao je Vučić.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku Vučić je istakao kao značajnu činjenicu da se ekonomska saradnja stalno unapređuje kao i politički odnosi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pričali na ruskom

Čestitao je Putinu na kandidaturi za novi predsednički mandat, izrazio uverenje da će buduća saradnja biti na još višem nivou i zahvalio na dobrodošlici i gostoprimstvu.

U Kremlju je nešto posle 16 sati po lokalnom vremenu počeo sastanak predsednika Srbije Aleksadndra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
AN

19.12.2017 15:02

Kakva čast!

Draganab

19.12.2017 15:03

Rusi postuju i vole nasu zemlju, a 180 godina diplomatskih odnosa govore mnogo o ovoj netaskidivoj prijateljskoj vezu.

Aleksa

19.12.2017 16:14

Svaki vid saradnje sa prijateljskom Rusijom jačamo.Hvala i Putinu i Vučiću za sve njihovo zalaganje.

Ljiljana

19.12.2017 16:25

Izuzetna cast