TIRANA UZ PRIŠTINU - PODRŽAVAJU VOJSKU KOSOVA

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2017

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Albanska armije general major Bardilj Kolčaku izjavio je u Prištini da Albanija podržava transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Oružane snage Kosova, putem ustavnih promena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Podržavamo transformaciju BSK u Oružane snage kroz ustavne promene, uz konsultacije sa partnerima. Odlučni smo da proširimo našu saradnju na polju obuke, kao i vojnih vežbi, ne izostavljajući ni mogućnost da BSK bude deo NATO snaga kako bi se bezbednost u regionu podigla na viši nivo - kazao je Kolčaku na zajedničkoj konferenciji za novinare sa komandantom BSK general potpukovnikom Rahmanom Ramom.

Kolčaku se zahvalio Vladi Kosova za upućivanje jedinica BSK kao pomoć Oružanim snagama Albanije u vreme poplava, za koje je naveo da su se istakle "ne samo brzim reagovanjem, već i visokom profesionalnošću, pružajući pomoć ljudima pogođenim stihijom".

Komandant BSK Rahman Rama je rekao da je Kosovu potrebno iskustvo Albanske vojske.

- Razgovarali smo o produbljivanju veza i podršci ovih snaga za koju smo sigurni da ćemo je i imati. Potrebno nam je iskustvo Albanske vojske u aspektu evropskih integracija - rekao je general BSK Rahman Rama.

General Kolčaku se susreo i sa ministrom Rustem Berišom i posetio Centar za univerzitetske studije pri Kosovskim bezbednosnim snagama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
marinko loncar

28.12.2017 02:23

vodiji kod sebe nek brane svoju albaniju a ne da ubijaju srbe u srbiji samo se prsite i murat je doso na kosovo i oso nazad umrtve glave