SNS: Politički šou DSS - parada populizma

Autor: Tanjug

Vesti

05.01.2018

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska stranka Srbije pokazala je u odsudnim trenucima borbe za srpske državne i nacionalne interese na KiM da toj borbi nije dorasla, a proglas koji je predstavila je dokaz da ta stranka nije ništa naučila iz svojih prošlih neuspeha, ocenjuju u SNS.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Današnji "politički šou" Demokratske stranke Srbije bio je parada populizma i lišen je ozbiljnosti i osećaja za stvarnost, ocenjuju u SNS.

Uz podsećanje da je za vreme vladavine DSS došlo do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, desetkovanja vojske i podrivanja ekonomske osnove zemlje kroz pljačkaške privatizacije, iz SNS poručuju da je odgovor na sve izazove sa kojima su se suočavali dok su bili na vlasti bio muk.

- Glasna tišina u kojoj su se vrtoglavom brzinom topile srpske teritorije i gorele srpske svetinje, dok su Srbi u kolonama, osramoćeni porazom koji su im upravo oni i njima slični priredili, napuštali svoja ognjišta... - navodi se u saopštenju. 

Obezbedili su sebi mesto u srpskoj istoriji kao nosioci odgovornosti u zemlji za vreme njenog najvećeg sunovrata, a veća kazna od toga i činjenice da se kao posledica nemaju čemu na izborima nadati, nije im potrebna, konstatuju u SNS.

U sapštenju se navodi da uključivanje stranaka u politički dijalog o KiM doprinosi stvaranju celovite slike o tome šta srpski narod želi i može da uradi po pitanju svoje južne pokrajine, i da je čak i iznošenje neodrživih ideja poštenije nego bežanje od te teme, što je nažalost politika dobrog dela stranaka opozicije.


- Jedan od ciljeva unutrašnjeg dijaloga je da se tema Kosovo i Metohija iz sfere dnevne politike i populizma podigne na nivo ozbiljnog svestranog strateškog promišljanja, međutim dokumentom Demokratske stranke Srbije i načinom na koji je predstavljen ta svrha nije ispunjena", smatraju u SNS. 

DSS je danas objavio Apel za odbranu Kosova i Metohije, upozoravajući na opasnost da srpska ruka potpiše predaju KiM u tuđe ruke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
T34

06.01.2018 08:25

O cemu ovi Kostunicini pricaju, pa dok su oni bili na vlasti najvise je zemlja unistena da nema gde!

Pendzer

06.01.2018 09:06

DSS još postoji?

Pendzer

06.01.2018 09:10

DSS je svoju politiku zasnivao na populizmu.... i na neobavešćenošću po potrebi!

Pendzer

06.01.2018 09:11

Oni posle ovih izbora neće ni postojati.