TAJNI PAKT UDRUŽILI SE U PRLJAVOJ KAMPANJI: Đukanović i Amfilohije ruše Vučića

Autor:

Vesti

09.01.2018

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović stoji iza skandaloznih reči Amfilohija Radovića, a njih dvojica udružila su se u zajedničkom cilju da sruše Vučića, ocenjuju sagovornici Srpskog telegrafa nakon što se mitropolit crnogorsko-primorski na Božić obrušio na predsednika Srbije.

Vladika i Đukanović udruženim snagama žele Vučićev kraj

Vladika Amfilohije iskoristio je verski praznik da uđe u politički obračun sa Vučićem, optužujući ga bez ikakvih argumenata da je izdajnik koji će prodati Kosovo.

- S Vučićem nisam imao nikakav sukob. On je prvi predsednik Srbije koji je bio na Saboru. Sada se bojim da njegova politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio - kazao je Amfilohije gostujući na hercegnovskoj TV Nova i tako pridodao još jedan politički skandal na podugačku listu svojih grehova.

ČIJI JE OVO STAV?

I danas mu se u Srbiji ne zaboravlja opelo koje je održao nad sandukom ubijenog premijera Zorana Đinđića, kada je poručio "ko se mača lati, od mača i gine". Nedavno je Srpkinje uporedio sa Hitlerom i Musolinijem, a mimo svih verskih pravila, na Trgu republike održao je opelo vladi Aleksandra Vučića i Skupštini Srbije.

Amfilohije: Bojim se da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije i Kosova i da se zato promenio

Verski analitičar Željko Injac uveren je da je u najnoviji Amfilohijev ispad upleten crnogorski državni vrh.

- Amfilohije je pod velikim pritiskom Milovog režima u Crnoj Gori. To što je kako-tako uspeo da tamo očuva SPC sasvim sigurno nije mogao da uradi bez nekih ustupaka. Zato je pitanje koliko je zapravo ovo njegov stav, a koliko je reč o pritisku crnogorskog državnog vrha. Vidi se da iza svega stoji politika protiv Srbije i vrha srpske vlasti i da ovde nema dobrih namera - ocenjuje Injac.

VELIKI PREOKRET

Simptomatično je da je Đukanović od najvećeg izdajnika i NATO sluge prethodnih meseci prerastao u "iskrenog prijatelja i vrlo darovitog čoveka", kako ga opisuje u jednom od poslednjih intervjua. Politički analitičar Branko Radun uveren je, međutim, da je sve pre ovoga bila čista gluma: 

- Amfilohije je zapravo sve vreme davao ključnu podršku Milu i ovo dolazi iz crnogorske kuhinje. Mitropolita nije bilo u kampanji protiv ulaska Crne Gore u NATO, nije bio aktivan ni u vreme secesije, izbacio je naziv SPC iz Crne Gore, već koristi samo Mitropolija crnogorska. Sad su on i Milo udruženi protiv Vučića jer Đukanović ne može da podnese što Srbija ima trenutno najjaču poziciju u regionu i što je zbog Vučića izgubio titulu miljenika Evrope, kao i pre toga Rusije. 

REAKCIJE
Foto: Tanjug

Nikola Selaković

O izjavama Amfilohija Radovića bih mogao da govorim satima. Šta drugo da očekujete od čoveka koji je Vučiću već dva puta držao opelo. U svojoj izjavi ne osuđuje Vučića za nešto što je učinio, već se bavi vradžbinama

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vulin

Amfilohije Radović je Aleksandra Vučića i mene dva puta žive sahranio držeći nam opela i protiv ljudskih i protiv božjih zakona. Kada je KiM zaista bio izdan i napušten, on nije sahranjivao žive i nije bacao kletve na one koji su zabranjivali srpsko ime u Crnoj Gori i priznali Kosovo kao nezavisnu državu, a pravdali i hvalili NATO bombardovanje

Foto: Tanjug/AP

Zorana Mihajlović

Pitanje Kosova ne treba da bude pitanje oko koga će nas bilo ko, pa i mitropolit Amfilohije, deliti na izdajnike i patriote, već pitanje oko koga svi treba da se okupimo kako bismo pronašli najbolje rešenje. Predsednik Vučić je poslednji čovek kome se može reći da ne vodi računa o Kosovu i našim građanima koji tamo žive

Foto: Tanjug

Marko Đurić

Lično smatram da je reč o naručenom napadu i činu koji diskvalifikuje svakog onog ko na taj način istupa kao predstavnik crkvenih vlasti, čini ga čovekom koji se bavi opozicionim političkim delovanjem na jedan vulgaran i neprimeren način. Sramota me je kao vernika i kao Srbina kada čujem da neko ko nosi odoru SPC ovako govori

Aleksandar Čotrić

Trebalo je da apel pošalju Slobodanu Miloševiću sa zahtevom da prekine sa politikom koja je neizbežno provocirala sukob sa NATO alijansom i vodila gubitku Kosova. Prećutkuju da su upravo oni bili ona duhovna elita Srba koja je pre dve decenije služila kao pogonsko gorivo sulude politike režima

 


 

 

 


 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (88)

Loading
jana

09.01.2018 07:48

Samo da ne sruse samo sebe.

Petar

09.01.2018 07:52

Amfilohije je usamljen u ovom napadu na rukovodstvo Srbije. Nisam čuo da ga je bilo koji episkop SPC podržao u ovom javnom nastupu. Dakle ovo nije mešanje crkve već samo Amfilohija. Dalje, ako Amfilohije želi da se aktivno bavi politikom, treba da skine crkvenu odoru, formira stranku i kandiduje se. Ovako samo grubo zloupotrebljava crkvu i vernike.

Miki

09.01.2018 07:53

Milo i Amfilohije u poteri za stranim investicijama u svojim dzepovima pomocu napada na Vucica.

vera

09.01.2018 07:54

Koji je lik ovaj pop Amfilohije,,,strasno!