NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: SNS skočio na 39,6 %, Đilas i Šapić u padu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas vrtoglavo leti nadole, pa je za samo dve nedelje izgubio čitavih 20 odsto podrške građana u trci za Beograd!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Ovo pokazuju najnovija istraživanja javnog mnjenja, prema kojima je bivši gradonačelnik od početka ove godine, kada je prema istraživanju agencije Faktor plus mogao da računa na 15,6 odsto, pao na 13 odsto potencijalnih glasova Beograđana.

Slična situacija je i sa Aleksandrom Šapićem, nekadašnjim Đilasovim saradnikom, sada predsednikom opštine Novi Beograd, koji je sa 15 pao na 12 odsto.

ZVONA ZA UZBUNU

Koalicija sa Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem i Borkom Stefanovićem očigledno nije najbolje dočekana među biračima, što je izazvalo pravu paniku u opoziciji, a da je tako, potvrdio je i lider SNS Aleksandar Vučić.

- Ja sam istraživanje video juče, a oni očigledno danas, čim su se toliko prestravili - poručio je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS, na kojoj se raspravljalo hoće li uz beogradske biti i parlamentarnih izbora.

Opozicija stagnira i gubi tlo po nogama. Ovo je kazna zato što su statični i konfuzni - Dejan Vuk Stanković

Da je ovo sasvim realan i očekivan pad, potvrđuje i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragan Đilas

VETAR U LEĐA

- Opšte je poznato da ništa ne uspeva dobro kao uspeh, vetar duva u leđa vlasti, a sa druge strane imamo razjedinjenu opoziciju koja dosad ništa nije uradila na planu plasiranja nekakvog programa ili motivacije biračkog tela. Ovo je znak da stagniraju i gube tlo pod nogama. Kažnjeni su zato što su statični i prave konfuziju među biračima jer su razjedinjeni - ocenjuje Vuk Stanković za Srpski telegraf.

Prema ovom istraživanju, do kojeg je došao i naš list, pad rejtinga beleže i ostali opozicionari. Demokrate su tako sa 6,8 spale na samo 4,7 odsto, dok Dosta je bilo Saše Radulovića sada ima podršku od tek 2,5 odsto. Ispod cenzusa su i Dveri, Šešeljev SRS, ali i LDP Čedomira Jovanovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
TSIDMZ

12.01.2018 09:26

Potpuno ocekivano. Padace ta opozicija jos vise, dok je vise uopste i ne bude..jer ko im jos veruje.

Koturaljka

12.01.2018 10:45

Đilas je u slobodnom padu odavno!

Koturaljka

12.01.2018 10:46

Šapić polako pokazuje svoje pravo lice i nije ni čudo što je u padu. Do izbora neće preći cenzus.

Koturaljka

12.01.2018 10:46

Samo ko vodi odgovornu politiku može da "skoči". Zato će SNS imati sve veću i veću podršku građana.