ANA BRNABIĆ: Svaki minut razmišljam o interesu građana

Autor: Tanjug

Vesti

13.01.2018

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao Vlada možemo da uradimo za njih", poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da su jedino rezultati važni.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Brnabić nije želela da se bavi spekulacijama da su pojedine kolege iz vlade pokušale da je sapletu na samom početku mandata. 

Interes građana

- Ne želim da se bavim time. Moj posao je odgovoran i naporan i ja svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao vlada možemo da uradimo za njih. Jedino su rezultati važni - rekla je Brnabić u izvodu intervjua za dnevnik "Alo" koji je objavljen na sajtu lista.

Ona je naglasila da se nada da građani Srbije prepoznaju i da će sve više prepoznavati njenu "iskrenu ljubav" prema zemlji i, kako je rekla, ono što pokusava da uradi svaki dan, kao i energiju koju ulaže.


- I da će im jedino to biti važno. Srbija je zemlja iskreno dobrih ljudi, kojima je najvažnije da li je neko dobar ili loš čovek, a onda sve ostalo - rekla je premijerka.
RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Ilustracija

Podsetila je i na rezultate vlade na čijem je čelu, kao što su unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis-listi Svetske banke, dalje napredovanje na globalnoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, kao i da su u decembru vodeće rejting agencije ponovo povećale kreditni rejting Srbije. 

- Pozitivno smo završili sedmu, pa onda i osmu finalnu reviziju sa MMF-om. Imali smo završetak kapitalnih projekata, pre svega Kliničkog centra u Nišu, pre toga Muzeja savremene umetnosti. Postavili smo temelje elektronskoj upravi i digitalizaciji, uveli informatiku u osnovne škole, nastavili smo reformu javne uprave - rekla je Brnabić. 

Novi ugovori

Ona je dodala i da je Vlada Srbije, u prvih 100 dana rada, potpisala sedam novih ugovora sa investitorima i spustila nezaposlenost na 12 odsto. 


- Otvorili smo i dva nova poglavlja u pregovorima sa EU. To je sve okvir za dalji ekonomski rast, okvir bez kojeg tog rasta ne bi bilo i koji obezbeduje bolji standard i kvalitet života - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (95)

Loading
vejder

14.01.2018 08:55

Cini se da je Ana iskrena a situacija na raznim finansijskim i drugim listama i organizacijama je evidentno bolja.

vejder

14.01.2018 09:03

A da li treba spominjati da je ona bolja od tzv. Deda Mraza - Mirka Cvetkovica koji je Srbiju zaduzivao kreditima sa kamatnim stopama od 8.5% pa smo posle vracali samo kamatu milijardu i dvesta miliona evra a glavnicu da ne pominjem. Da li je vredno pominjati "neobavestenog" Kostunicu za cije vreme je sve prodato i izruceno u Hag preko 50 srpskih junaka! Bio je sve samo nije bio neobavesten jer ga je DB itekako obavestavao a pritom je sedeo u masonskoj lozi u Svajcarskoj odakle mu je direktiva za sve pomenuto i stizala!

vejder

14.01.2018 09:04

Nakon ovog kratkog podsecanja Ana dodje kao melem na ranu!

Soldat

14.01.2018 09:05

Odgovorno ponasanje premijerke se vidi, kao i to da zemlju iskreno i voli i zeli da Srbija bude jos uspesnija u svetu.