SAD JE SVE JASNO! Amerikanci: Istragu ubistva Ivanovića da vodi Priština

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2018

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenica šefa Misije SAD na Kosovu Kolin Hajlend ponudila je danas, na sastanku sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova Fljamurom Sefajem, punu podršku SAD u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, ali je, kako prenosi kosovski javni servis na albanskom, zatražila da istragu vode kosovske institucije.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Junak: Oliver Ivanović

Kako se navodi, Sefaj je rekao da su istražne insitucije Kosova spremne da sarađuju sa drugim akterima, koji mogu da doprinesu u rešavanju slučaja s više informacija. 

On je zahvalio Hajlend na "kontinuiranoj podršci SAD u izgradnji kapaciteta institucija za sprovođenje zakona na Kosovu, kao i na opštoj podršci koju ta zemlja pruža Kosovu", dodaje RTK. 

RTK na srpskom jeziku je juče preneo da je na sednici kosovskog saveta za bezbednost ocenjeno je da se ukoliko bude potrebna pomoć ili ekspertiza za rasvetljenje slučaja ubistvaIvanovća može zatražiti i profesionalna pomoć poznatih međunarodnih agencija, posebno od američkog Ef-Bi-Aja (FBI).

Na sajtu Američke ambasade na Kosovu navodi se da se Hajlend pridružila Ambasadi SAD u Prištini kao zamenica šefa Misije u avgustu 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
zoki

18.01.2018 19:50

Oni su im stvorili drzavu, oni ce i upravljati njom. Videcemo kako ce se odvijati. Krivci se moraju pronaci i kazniti radi opste bezbednosti na KIM.

Petar

18.01.2018 19:52

Pa glupo je da vodi istrago onaj ko je pocinio ubistvo!

seka

18.01.2018 19:57

Sad se zna u kom pravcu traziti krivca...

Viktor

18.01.2018 19:57

Naravno da žele nešto da sakriju, po svemu sudeći upad na sever Kosova koji su i prošli put pokušali da sprovedu sa Amerikancima.