ZORANA: Šta Priština KRIJE kad neće saradnju u istrazi ubistva Ivanovića?!

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da odbijanje privremenih organa Kosova da se u rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića uključe istražni i pravosudni Srbije pokazuje Evropi i čitavom svetu za kakvu politiku se zalažu vlasti u Prištini.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

- Ako nemaju šta da kriju, onda ne postoji nijedan razlog zašto Priština ne omogući našim državnim organima učešće u rasvetljavanju zločina koji je uznemirio čitav region - smatra Mihajlović.

Mihajlović je navela da je otkrivanje nalagodavaca ubistva Olivera Ivanovića za Srbiju od najvećeg interesa i poručila da od misije EU na KiM očekuje da podrži zahtev Srbije jer je, kako je istakla, reč o pitanju zajedničke bezbednosne politike, navodi se u saopštenju potpredsednice vlade.

Ona je takođe ukazala da pretnje i uvrede koji predstavnici zapadnih zemalja dobijaju zbog kritika najave ukidanja Suda za zločine terorističke OVK pokazuju koliko je vlastima u Prištini stalo do istinskog mira i saradnje.

- Sad je svima jasno ko vodi Kosovo. Ko je za mir, a ko da teroristi i ubice ne odgovoraju za svoje zločine. Srbija ostaje privržena razgovorima, saradnji, miru i očuvanju političke stabilosti čitavog regiona - istakla je Mihajlović.


Dodala je da je najbolji dokaz toga predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji kako bi, kaže, bio sa sunarodnicima u "izuzetnom teškom trenutku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading