AMERIČKI FORENZIČARI SE UKLJUČUJU U ISTRAGU UBISTVA IVANOVIĆA?!

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istragu ubistva Olivera Ivanovića uključiće se najverovatnije i američki forenzički stručnjaci. Planirano je da oni direktno pomažu kosovskoj policiji, a prema nezvaničnim informacijama, već su zatraženi i satelitski snimci, koji su u kritično vreme napravljeni na području Kosovske Mitrovice.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Sahrana Olivera Ivanovića na Novom groblju u Beogradu

Prema rečima sagovornika "Novosti", upućenih u istragu, očekuje se da Amerikanci dostave te snimke, koji su vreoma precizni. Sateliti se, na celom području južne srpske pokrajine, koriste zbog američke baze "Bondstil" kao dodatna mera obezbeđenja i zaštite.

- Veštačenje bi moglo da pokaže da li je u atentatu korišćen baš automobil koji je kasnije pronađen zapaljen nedaleko od mesta zločina - navodi izvor.

 - To će otkloniti neka nagađanja da je pronađena "opel astra" zapravo pogrešan trag, namerno ostavljen kako bi se krivci izvukli. Takođe, snimci bi mogli da pokažu i kako se tačno dogodio atentat, da li iz kola u pokretu ili je ubica čekao Ivanovića - objašnjava izvor.

Inače, istražitelji su privremeno uzeli Ivanovićeve mobilne telefone, kao i kompjutere koje je koristio u sedištu svoje stranke, ali i kod kuće.

Traga se za mogućim pretnjama i upozorenjima koje je dobijao. Osim toga, uzete su i njegove lične stvari i dokumenta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading