Antić o Vučićevoj poseti Kosovu: PREDSEDNIK JE UZ GRAĐANE I KAD JE NAJTEŽE

Autor: alo.rs

Vesti

20.01.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar i potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić rekao je da Vučić svojim dolaskom na Kosovo pokazao da je Srbija uvek uz svoj narod u pokrajini.

RepublikaFoto: Tanjug
Antić: Građani u teškim trenucima mogu da se oslone na Srbiju

- Ako je cilj organizatora gnusnog ubistva Olivera Ivanovića bio da zastraše sve Srbe na Kosovu i Metohiji i da njihov inače težak položaj dovedu do nepodnošljivosti, onda je taj mračni cilj potpuno propao današnjim dolaskom predsednika Aleksandra Vučića među kosovske Srbe - poručio je ministar energetike i potpredsednik SPS-a Aleksandar Antić.

Ministar je rekao da je Vučić svojim dolaskom na Kosovo pokazao da Srbija brine o svojim građanima koji žive u pokrajini.

RepublikaFoto: twitter.com/Xhemajl Rexha‏

- Svojim dolaskom u srpske sredine na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić pružio je našim sunarodnicima više nego jasnu podršku da imaju zaštitu i da mogu da se oslone na svoju državu u svakom momentu, a naročito kada je teško. Odluka predsednika Vučića da odmah posle atentata na Olivera Ivanovića bude sa našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji čin je za istorijsko poštovanje. Retki su u našoj istoriji oni koji su imali smelosti da ličnim primerom pokažu doslednost svoje politike, a politika Srbije je bila i ostaće da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da se osećaju ravnopravno sa svojim sunarodnicima u celoj zemlji i da njihova država jednako brine i o njima - poručio je ministar.

On je istakao da, nažalost, Srbi na Kosovu i Metohiji "nisu u vreme nekih ranijih vlada mogli da imaju osećaj sigurnosti, niti su se njihovim problemima vlasti Srbije bavile na način kako se to danas radi".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- Godine su propuštene u jalovom zanemarivanju i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovom prepuštanju samima sebi, i to od strane onih kojima danas ne bi palo na pamet da makar obiđu te ljude i da sa njima podele brige i probleme. Zato bi bar danas trebalo da ćute zbog svojih grešaka i propuštenih prilika da pomognu sunarodnicima na Kosovu i Metohiji i da prepuste odgovornoj vladi i odgovornom predsedniku da rade ono zbog čega su im građani dali ogromno poverenje - da budu zajedno sa narodom - poručio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Novak

20.01.2018 14:30

Pravi predsednik brine o svojim gradjanima kada je najteže i najpotrebnije.

Ratko

20.01.2018 14:36

Ova osena Antića je apsolutno tačna, ne radi se ovde o hrabrosti Vićića, već o pravilnosti ocene kada jednostavno mora da bude sa našim građanima, a da do sad je bezbroj puta sa njima i bio.

dany

20.01.2018 14:46

Srpskom narodu na KIM je ova poseta dragocena u ovako teskim trenucima.

gđica ironija

20.01.2018 15:02

"Hvala" svim onima koji pokušavaju da se okoriste ovim hrabrim predsednikovim potezom, odlaska na Kosmet u ovakvoj situaciji.