Vučić pet i po sati sa Srbima sa KiM o potrebnom i mogućem!

Autor: Republika

Vesti

20.01.2018

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara već pet i po sati sa građanima Kosova i Metohije u Lapljem selu, ističići da su i on i vlada posvećeni rešavanju svih njihovih problema, od egzistencijalnih do bezbednosnih, ali je istakao da svi moraju da razumeju da se krećemo "u ograničenom prostoru, po tankoj žici".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Više hiljada građana došlo je danas popodne u Laplje selo iz različitih krajeva Kosova i Metohije, a do 23.30 sati je nekoliko desetina iskoristilo priliku da ukaže šta su njihovi problemi, pre svega egzistencijalni, od nezaposlenosti, pre svega mladih, nerešenih stambenih pitanja, zdravstvene, socijalne zaštite, škola, vrtića...

Predsednik Vučić je sve vreme razgovora bio na "crvenoj", direktnoj liniji sa Vladom Srbije, odnosno ministrima, koji su ga obavestili da će neki od problema biti rešeni. 


- Nije mi problem da sve čujem i saslušam, ali molim vas da imate u vdiu da se krećemo u ograničenom prostoru, po strašno tankoj žici - rekao je i ukazao da su mnogi od tih problema vezani za sporazume koji se postižu u okviru dijaloga u Briselu, te da zavise od prištinske strane, koja mnoge od njih ne sprovodi, pre svega osnivanje Zajednice srpskih opština.

On je rekao da veruje da će se saglkasiti da se današnja vlada bori mnogo više za Kosovo i Metohiju i za njih, nego što su to činile srpske vlade i pre nego što je takozvana nezavisnost proglašena.

Podsetio je da su mu i tokom dana na sastancima u Kosovskoj Mitrovici pominjali oružje, u strahu od "upada s juga", ali je i njima rekao i večeras kaže:

- Neću da dajem oružje. Hoću da pričam o vrtićima, školama...Ako imate četvoro dece, da imate i peto, da dovedemo fabrike, da privolimo ljude da otvaraju pogone - rekao je Vučić.

On je, međutim, rekao da i Srbi sa KiM treba da kažu šta je to što tamo gde žive može da bude održiv biznis, da predlože projekte, a država će dati pare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Viktor

20.01.2018 22:48

Vlada Srbije i predsednik Vucic uradili su vise za Srbe na KiM nego bilo koja vlada od 2008. godine i jednostranog proglasenja nezavisnosti KiM. Samo prisustvo predsednika Vucica na KiM je velika stvar za opstanak Srba u juznoj srpskoj pokrajini. Verujem da ce svi zahtevi za pomoc koje su Srbi uputili predsedniku Vucicu biti ispunjeni i da cemo na taj nacin bar malo olaksati zivot nasoj braci na KiM.

Hurtob

20.01.2018 22:49

Djilas nikad nije otisao na Kosovo niti ga je zanimao svoj narod i njegov opstanak. Zato opet palamudi iz tople fotelje.

GORDAN

20.01.2018 22:50

Predsednik vodi maraton, ovakvo strpljenje i volju da razgovara sa svim građanima nije ni malo laka stvar. B R A V O!!!

nica

20.01.2018 23:08

Vucic je danas rekao Srbima sa Kosova da su on i vlada posvećeni rešavanju svih njihovih problema, od egzistencijalnih do bezbednosnih, ali je istakao da svi moraju da razumeju da se krećemo "u ograničenom prostoru, po tankoj žici"i da ce Srbija uvek biti tu za njih.