(FOTO) SNEG PREKRIO SRBIJU!

Autor: telegraf.rs

Vesti

22.01.2018

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je u Beogradu osvanulo sunčano jutro, na Pešteru, ali i drugim delovima zemlje je potpuno drugačija situacija. Severni vetar koji je duvao čitave noći zavejao je većinu lokalnih i seoskih puteva na Pešteru, a smetovi su negde i preko metar i po.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Sjenica

SJENICA

- Od jutros 14 mašina čisti puteve ka centrima mesnih zajednica. Ljudi su ne terenu od pet jutros, plan je da danas očistimo glavne puteve i prolaze do centara sela a sutra da čistimo dalje. Probleme stvara jak vetar koji i dalje duva - rekao je Mića Kaličanin, zamenik predsednika opštine Sjenica.

 

@ss.player #city #night #snow #winter

A post shared by Zlatar Planina (@zlatarplanina) on Jan 21, 2018 at 1:53pm PST

Na Zlataru je jutros osvanulo i do 40 centimetara snega, a severni vetar stvara smetove koji su ponegde i preko metra.

Temperatura je pala na minus 6 stepeni, magistralni pravci u ovom kraju su prohodni, a zavejan je dobar broj seoskih puteva.

GRDELIČKA KLISURA

Sneg je zavejao i Grdeličku klisuru, pa su putevi pod snegom i teško prohodni.

IVANJICA

Sneg koji je u nedelju do kasnih večernjih sati padao na području opštine Ivanjica izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom u pojedinim selima Golije, kao i u saobraćaju.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, nije zanemarljiva količina napadalog snega pogotovu na Goliji.

- Mokar sneg otežao je normalno odvijanje saobraćaja. Državni i opštinski putevi su očišćeni sinoć. A nekategorisani putevi i makadamski se čiste od ranih jutarnjih časova, prvenstveno zbog pacijenata koji idu na dijalizu, a i zbog prevoza đaka - navodi Mitrović.

Prema njegovim rečima, tereni se obilaze i mašine se šalju tamo gde je potrebno.

- Što se tiče snabdevanja električnom energijom, jutros su pojedina sela dobila struju, a za dva tri sata će dobiti i Osonica i Luke - kaže Mitrović.

KRAGUJEVAC

Sneg je osvanuo i u Kragujevcu, a padavine i vejavice se očekuju i tokom celog dana. Temperatura minus 1, minimalna minus 7.

ZLATIBOR

Na Zlatiboru je minus 5 stepeni, a snežni pokrivač je oko 26 centimetara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading