IMA LI KRAJA BEZOBRAZLUCIMA? Albanska poslanica nazvala Olivera zločincem i kriminalcem!

Autor: alo.rs

Vesti

26.01.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanska poslanica tvrdi da je Oliver Ivanović bio ratni zločinac, kriminalac i da uopšte nije čudno što je ubijen!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Oliver Ivanović

Nakon skandalozne tvrdnje američkog profesora Edvarda P. Džozefa da je ubistvo Olivera Ivanovića "upravo ono što je bilo potrebno Kosovu", usledio je još jedan šok u vidu izjave kosovski poslanice! Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, za "Alo!" kaže da je očigledno da Amerikanci i Albanci nemaju nimalo srama ni obzira, pa se bez pardona usuđuju da vređaju čoveka koji je brutalno ubijen. Dodaje da je upravo to njihovo viđenje pravde i demokratije.

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) raspravljao je u sredu o stanju ljudskih prava i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, a prvi sastanak sa Džordijem Rokom, novim izvestiocem za Kosovo, obeležila je i više nego skandalozna izjava Aide Derguti, poslanice "Samoopredeljenja", koja je poručila da je lider GI SDP-a Oliver Ivanović bio "ratni zločinac, čovek koji je povezan sa kriminalom i da nije ni čudo što je ubijen". 

Ovakva izjava je, prema rečima Milovana Drecuna, ispod svakog nivoa, ali ne i neočekivana.

- Ispod donje granice ljudskog dostojanstva je tako nešto izjaviti za čoveka koji je brutalno ubijen! To je nemoralno, nečasno i neprihvatljivo! Brutalno vređanje pokojnog Olivera Ivanovića je neshvatljivo, ali se sasvim može očekivati od albanskih političara i predstavnika. Nisu usamljeni, imali smo i američkog profesora koji je tvrdio brutalne stvari i to je verovatno njihovo viđenje pravde, istine, demokratije, međunacionalnih odnosa. Moja preporuka tom profesoru jeste da baci sve diplome koje ima jer ništa drugo ne zna do da potpiruje mržnju - kaže Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Marija Obradović, članica naše delegacije i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, koja je prisustvovala toj sednici, kaže da je izlaganje Aide Derguti izazvalo opštu osudu i zgražavanje prisutnih članova komiteta. 

- Ona je mučki ubijenog Olivera Ivanovića opisala kao ratnog zločinca, vođu paravojnih formacija i čoveka povezanog sa kriminalom, te ocenila da ne čudi što je ubijen. Pitam se gde je granica ljudske pristojnosti i odmerenosti? Zar ni pokojnike ne ostavljamo van političke arene svakodnevnih sukoba? Ako imamo u vidu da su svi osudili zločin i založili se za brzo pronalaženje nalogodavaca i ubica, čemu ovakve kvalifikacije? Naša pružena ruka čekaće strpljivo na kompromis. Toga ne može biti ako jedna strana treba da dobije sve, a druga ništa. Svako dobije ponešto, ali isto tako mora da bude spreman i na ustupke drugoj strani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
fuad

26.01.2018 12:17

Ova sigurno zna ko je izvršio atentat na Olivera, zvati je da da iskaz.

stana

26.01.2018 12:23

To sve govori o njima

Suncica

26.01.2018 12:23

Sramna izjava koja je za svaku osudu.

Vuk

26.01.2018 12:24

Albanska poslanica bez stida,srama,morala a izgleda i bez pameti.