LDP: U Beogradu nema mesta za mržnju

Autor: Tanjug

Vesti

27.01.2018

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidati LDP za odbornike organizovali su danas u centru Begrada uličnu akciju kao, kako kažu, reakciju na poruke mržnje upućene Alenu Omiću tokom košarkaške utakmice Crvena zvezda-Olimpijakos.

RepublikaFoto: twitter.com/LDP
Performans LDP u centru Beograda

- Ne pristajemo na poruke mržnje koje se upućuju sa tribina naših hala i stadiona - poručila je kandidatkinja LDP-a za odbornicu Anita Mitić nakon što je, zajedno sa kolegama sa liste, razvila transparent:"Hrvati, Bošnjaci, Albanci u ovom gradu nisu stranci".

Transparent je razvijen na Obilićevom vencu, na mestu ubistva francuskog navijača Brisa Tatona i, kako ističu u LDP, predstavlja reakciju na jučerašnje vređanje igrača KK Crvena zvezda Alena Omića od strane huligana.

U saopštenju LDP se navodi su na taj način kandidati sa njihove liste pokazali da su oni nova lica, nova nada koji će Beograd učiniti otvorenim gradom.

- U ovom gradu ima mesta za sve one sa različitim imenima, poreklima, uverenjima, religijama i opredeljenjima. Samo za mržnju nema mesta u Beogradu - rekla je Mitić.


Prema njenim rečima, Beograd je otvoren grad, u kome su dobrodošli svi koji u njemu žele da žive, rade, stvaraju ili igraju, uključujući i Alena Omića. 

- Naša obaveza i odgovornost je da nađačamo huligane i ekstremiste. Da pokažemo pravo lice Beograda. LDP će uvek biti na čelu borbe protiv svake vrste nasilja, ali za to tražimo podršku celog društva - poručuje iz LDP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading