Ana Brnabić pozvana na sastanak Bilberberške grupe

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.01.2018

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu, potvrđeno je Tanjugu njenom kabinetu.

RepublikaFoto: Tanjug

Poziv je usledio nakon njenog izlaganja na sastanku grupe “Novi lideri za Evropu” na nedavno održanom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Sastanak Bilderberške grupe planiran je da se održi od 7. do 10. juna u Torinu, u Italiji, a poziv premijerki Srbije uputio je predsedavajući Upravljačkog komiteta Grupe Henri de Kastris, nekadašnji predsednik borda direktora multinacionalne osiguravajuće kompanije Aksa (Axa).

Bilderberška grupa, koja je naziv dobila po hotelu Bilderberg u Holandiji u kojem je održan prvi sastanak 1954. godine, okuplja 100 najuticajnijih ljudi iz sveta politike, preduzetništva i medija iz Evrope i Severne Amerike koji, na godišnjim sastancima, diskutuju o gorućim pitanjima sa kojima se suočava savremeni svet.

Predsednica Vlade Srbije je inače, od oktobra 2016. godine član grupe „Novi lideri za Evropu“ Svetskog ekonomskog foruma, koju čine mladi političari i donosioci odluka iz više evropskih zemalja. 

Kao jedini premijer iz regiona, Brnabić je učestvovala i u izradi izveštaja Svetskog ekonomskog foruma "Obnova Evrope“, u kojem je pripremila deo koji se odnosi na migracije i granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (97)

Loading
TORES

28.01.2018 13:29

Premijerka ce nas predstaviti na najbolji moguci nacin.

TORES

28.01.2018 13:31

Ana je izutetno sposobna i inteligentna zena,koja uspesno i predano radi svoj posao.

Soldat

28.01.2018 13:33

Dokaz da je Srbija cenjena u svetu.

Soldat

28.01.2018 13:35

Ovo je odlicna vest!