ŠPANIJA OPET BRANI NAŠE KOSOVO!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2018

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nedelju dana pre usvajanja Strategije proširenja EU na zemje Zapadnog Balkana (WB), koja bi trebalo da bude usvojena 6. februara u Strazburu, Španija je još jednom dovela u pitanje, ne samo ovu strategiju, već i čitav proces, oštro se protiveći uključivanju Kosova u taj proces u kojem se ono tretira kao država.

RepublikaFoto: pixabay.com
Španija opet brani naše Kosovo

Španija je u pismu, u formi "non pejpera" upućenom Evropskoj komisiji, istakla da se protivi upotrebi termina WB6 (skraćenica za šest zemalja Zapadnog Balkana) i navodi da "Kosovo nije deo procesa proširenja", piše prištinska "Koha Ditore".

Ukoliko se uzmu u obzir primedbe Španije, umesto ohrabrenja, Strategija proširenja EU će potkopati poverenje u proces proširenja Unije, ocenjuje "Koha".

U diplomatskim krugovima, navodi ovaj prištinski dnevnik, pominje se čak da Španija razmišlja da se suprotstavi učešću Kosova na samitu EU i lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji.

Španija je jedna od pet članica EU koja nije priznala jednostrano proglašenu kosovsku nezavisnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirko

31.01.2018 06:28

Svaki razuman gradjanin shvata koliko ste uradili za svoj narod i stvarno vam hvala za sve.