HAŠKI LEKARI KRIJU BOLEST MLADIĆA!

Autor: Večernje novosti, Republika

Vesti

01.02.2018

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživlljeni infarkt, skoro svakodnevni bol u grudima, šum na srcu, više oštećenja mozga, prva faza demencije, poremećaj pažnje, samo su neke dijagnoze koje su srpski lekari utvrdili prilikom pregleda generala Ratka Mladića u decembru u pritvoru u Sheveningenu, a koje se ne nalaze na spisku bolesti koje su ustanovili holandski lekari, koji ga leče.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zaključak kardiohirurga Velibora Ristića i neurologa Gorice Đokić je da Mladić zbog ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja nije bio sposoban za suđenje.

Mladićev advokat Dragan Dan Ivetić kaže nam da je ovo samo manji deo Mladićevih zdravstvenih problema koje su otkrili srpski lekari.

- Ostalo zbog propisa suda u Hagu ne smemo da otkrivamo. Ima još jedna ozbiljna dijagnoza koju nisu utvrdili pritvorski lekari, već srpski, ali je od suda označena kao tajna - kaže nam Ivetić.

Odbrana je na osnovu ovih novih podataka i dokaza juče u Hag poslala tri podneska. Zatražili su da se generalu Mladiću poništi prvostepena presuda, jer nije bio sposoban za suđenje, da se privremeno pusti na bolničko lečenje u Srbiju na četiri meseca i da se protiv pritvorskih lekara povede istraga zbog opstrukcija i lošeg lečenja Mladića.

Ivetić nam kaže da su srpski lekari utvrdili da je kardiološka slika mnogo gora, nego što su članovi odbrane na osnovu ranije dostavljene dokumentacije mislili.

- Mladić se noću budi zbog bolova u grudima, a na to pritvorski lekari ne reaguju. Dva puta je u decembru tražio da ide u bolnicu zbog velikog bola u grudima, ali oni su to ignorisali, a nama negiraju da se uopšte žalio. Žali se da ne može da spava, a lekari kažu da je u redu. Ne prima lekove koje bi trebalo, ali prima pogrešne ili one koji ne deluju.

Ivetić dodaje da je utvrđeno da su Mladiću na dan presude davali tri vrste lekova za izbacivanje vode, kako bi mu smanjili pritisak, ali to je prevelika količina od koje može da zastane srce. Zbog toga mu je i bilo loše i morao je da izađe iz sudnice. Pritisak koji je tad bio 180 označili su kao normalno stanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading