BRNABIĆEVA: Istina je - SRBIJA NE MORA DA PRIZNA KOSOVO da bi ušla u EU!

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2018

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nedvosmisleno rekao da Srbija neće morati da prizna jednostanu proglašenu nezavisnost Kosova da bi ušla u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Brnabićeva poručuje da je Tajanijev govor bio nedvosmislen

- To što smo čuli u smislu pravno obavezujućeg sporazuma nije ništa novo, to smo čuli i ranije, o tome je pričao i predsednik Vučić, o tome je pričala i ministarka Joksimović... - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u zajednickcom obraćanju medijima sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom. 

- Mislim da je nedvosmisleno rekao predsednik EP Tajani, a to je da Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU. Čini mi se da je to jasna i nedvosmislena poruka - rekla je Brnabić. 

- Normalizacija sa Prištinom i nalaženje dugoročno održivog odnosa sa Prištinom obaveza je nas kao političara koji vodimo Srbiju - istakla je. 

Podvukla je da joj je drago što predvodi vladu i što živi u zemlji čiji je predsednik dovoljno hrabar i odgovoran političar da želi da pokrene ovo pitanje i pokuša da ga reši, da ga ne bi ostavljao budućim generacijama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading