VULIN: Vučiću, ne idi u Hrvatsku

Autor: Tanjug

Vesti

01.02.2018

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirovna politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema sagovornike u Hrvatskoj i zato smatram da predsednik ne treba da ide u Hrvatsku, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Izneo stav: Aleksandar Vulin

- Vučićeva poseta se među hrvatskim političarima uslovljava izvinjenjima za koje nema razloga ni opravdanja, a on vređa i napada - rekao je Vulin reagujući na izjave hrvatskog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića. 

Krstičević je danas, nakon sednice vlade, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali i da prvo očekuje da se, kako je rekao, izvini "zbog velikosrpske agresije" na tu zemlju.

Vulin kaže da Vučić, "ako ipak odluči da ide onda sa pravom treba da očekuje i dobije izvinjenje za genocid izvršen nad Srbima tokom Drugog svetskog rata, za masovna ubistva i proterivanja Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj tokom devedesetih godina, izvinjenje i povlačenje Zakona o braniteljima gde se Srbi proglašavaju agresorima".

Prema njegovom mišljenju, Vučić treba da dobije i izvinjenje i nadoknadu za otetu imovinu prognanih Srba ali i države Srbije, izvinjenje za zatvaranje granica tokom migrantske krize, izvinjenje za ustaške table na Jasenovačkom stratištu. 


U izjavi za javnost Vulin naglašava da Vučić ne treba da ide tamo gde se sećanje na pobijene Srbe u Jasenovcu smatra uvredom a ustaški vikar Alojzije Stepinac proglašava svecem. 

- Neka Hrvatska nađe snage da prizna zločine i za njih se izvini pa neka onda naš predsednik ide u Zagreb - poručuje Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Lola

01.02.2018 18:31

Ako neko treba da se izvini, onda je to Hrvatska.

BIN

01.02.2018 19:14

Vucic bi trebalo od Hrvata da dobije izvinjenje,ali nam po ko zna koji put pokazuje,da je spreman ponos da proguta zarad dobrobiti Srbije.

Futurista

01.02.2018 19:59

Vucic najbolje zna sta radi!!Puna podrska predsedniku!!