STEFANOVIĆ RASKRINKAO TVRDNJE OPOZICIJE: Apsolutna je laž da policija nije izašla na lice mesta tokom skupa "Zavetnika"

Autor: Republika

Vesti

02.02.2018

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odlučno je demantovao tvrdnje pojedinih opozicionih predstavnika da policija nije izašla na lice mesta tokom skupa "Zavetnika" koji je održan ispred prostorija Kuće ljudskih prava.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Demantovao opoziciju: Nebojša Stefanović

- Nastavljaju se napadi neodgovornih i zlonamernih političara na policiju. Apsolutna je laž da policija nije izašla na lice mesta tokom skupa "Zavetnika". 5 minuta nakon poziva došli su i obavili razgovor sa okupljenima, koji su se ubrzo potom razišli - napisao je Stefanović na svom Tviter nalogu.

I MUP se zvanično oglasio odbacujući kao netačne tvrdnje koje su se pojavile u medijima da policija nije reagovala nakon poziva predstavnika Kuće ljudskih prava zbog protesta ispred sedišta ove organizacije.

- Svega pet minuta nakon poziva koji je primljen u 10.40 časova policija je stigla na mesto događaja, gde je obavljen razgovor sa okupljenima, koji su se ubrzo posle toga i razišli. Policija je propratila razilazak okupljenih i prilikom navedenog događaja nije bilo narušavanja javnog reda i mira - navodi se u saopštenju.

Inače, skup "Zavetnika" pojedini opozicioni pokreti i stranke, kao što je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, pokušali su da iskoriste za napad na vrh države.

- Potpuno je nedopustivo da policija, koja postoji da štiti svoje građane, ne reaguje na poziv Kuće ljudskih prava dok su Zavetnici postavljali plakate sa porukom „Nobelova nagrada za izdaju prema srpskom narodu" na zgradi u kojoj se nalazi nekoliko organizacija civilnog društva - naveli su iz PSG.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Ivanitza

02.02.2018 20:00

Kao što smo i navikli do sada od opozicije da se služi lažima i obmanama građana.Kako ih nije sramota?

GajbexG

02.02.2018 20:13

Pa naravno da je laz i to glupa laz opozicije.

nino

02.02.2018 20:15

Jankovicevo drugo ime je Laz.

Pedja

03.02.2018 02:56

@nino - Zbog lazi mu svi okrecu ledja