HEROJI S KOŠARA OGORČENI NA GLUMCA: Sergeje, nek se tvojima desi isto što i nama

Autor:

Vesti

03.02.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heroji koji su krvarili za otadžbinu i na karauli Košare junačkim podvigom sprečili albanske teroriste da pobiju ko zna koliko nedužnih ne kriju koliko su ogorčeni skandaloznom porukom Sergeja Trifunovića da Srbe treba bombardovati jednom godišnje.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović 

Za glumca i bliskog saradnika Saše Jankovića nema opravdanja, kaže za Srpski telegraf Danilo Tešić, jedan od junaka koji se na Košarama tokom NATO agresije 1999. godine suprotstavio višestruko brojnijim pripadnicima OVK, dok su ih avioni Alijanse sa neba zasipali bombama. Gledao je kako mu ginu drugovi, slušao njihove jauke, ali nije odustao. Zato, kaže, ne može da razume toliko bezumlje poput Trifunovićevog.

RepublikaFoto: printscreen
Danilo Tešić

TEŠKO OBOLEO

- Sergej Trifunović treba, pre svega, da se skine sa teških droga. Drugo što mu savetujem jeste da poseti psihijatra jer nešto ozbiljno nije u redu s njim. Moja novogodišnja želja za njega je da svi koji su njemu dragi, izuzimajući decu, prođu kroz ono što smo prošli mi na ratištu, kada su nas napali i bombardovali. I to svakog dana, a ne jednom godišnje - poručuje heroj sa Košara, koji je imao samo 19 godina kada je morao da sakuplja raskomadana tela svojih drugara, razneta NATO bombama.

Tešić je 1999. godine oboleo od raka jetre, preživeo je sačekuše OVK, kasetne bombe, kuršume, koji su pored njega padali kao kiša. Njegova borba za život, ali i za otadžbinu trajala je 16 meseci, koliko je proveo u ratu. Zbog trauma koje je na njegovoj duši ostavila klanica na kosovsko-albanskoj granici moraće da bude na terapiji do kraja života.

- Neko ko nikada nije ratovao, ko nema predstavu kroz šta smo prošli, ko je bio ko zna gde za vreme bombardovanja, nema nikakva prava da priča takve gluposti. Trpa se tamo gde mu nije mesto, sve zarad neke popularnosti - navodi Tešić vidno uznemiren stravičnom porukom Sergeja Trifunovića.

DESTRUKTIVAC

Glumčeve reči osudio je oštro, u svom stilu, i bivši ministar kulture Ivan Tasovac.

- Lakše bi bilo dokazati da je bog za šest dana stvorio svet nego postojanje inteligencije Sergeja Trifunovića - poručio je direktor Beogradske filharmonije.

Tasovac: Lakše bi bilo dokazati da je bog za šest dana stvorio svet, nego postojanje inteligencije Trifunovića

Reagovao je i predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije Žika Gojković i apelovao na sve umetnike i druge javne ličnosti da se ne igraju sa ovakvim nepromišljenim izjavama.

- Koliko god da ste protiv vlasti u jednoj zemlji, ne možete njenom narodu želeti zlo. Tokom NATO agresije 1999. godine mnogi naši sugrađani ostali su bez svojih voljenih. Strašno je da se jedan umetnik bavi destruktivnom politikom, on bi trebalo da bude uzor mladima - izjavio je Gojković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Neko

04.02.2018 02:32

Bravo i Podrska za nasi najbolji Heroji ,i Podrska vama na Republika Portal Srpskog telegrafa. A onaj glumac,lider NUNS i neki Lekic neka oni lepo pociste u svom dvoristu. Sram ih bilo!

Neko

04.02.2018 03:54

Podrska za nasi najbolji Heroji,i Podrska vama na Republika Portal Srpskog telegrafa. A onaj glumac i bivsi predsednik NUNS i sadasnji predsednik NUNS neka oni lepo pociste u svom dvoristu. Sram ih bilo!

DEJAN

04.02.2018 11:32

Neznam zasto dizete bezpotrebnu frku , zasto nepozovete i neprozivate poslanike srpske koji znaju kome daju popularnost i kome se klanjaju - sigorno nisu borci Kosara. Malo je sto primaju plate od kosovskih institucija nego i mati Srbija nagradjuje sa funkcijama i platama - to je tabu tema za Vas jer to su verni AV i Marku.