MALI: Do kraja godine biće 30 klubova za penzionere u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

03.02.2018

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je prostorije renoviranog Dnevnog centra i kluba za starije na Savskom vencu „Savski venac 3”, gde je razgovarao i družio se sa najstarijim sugrađanima.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali sa penzionerima

Obilasku su prisustvovali i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić.

Gradonačelnik je rekao da je za kompletno sređivanje i opremanje oko sto kvadratnih metara prostora kluba, izdvojeno oko 2,4 miliona dinara.

–  Beograd u ovom trenutku ima 27 klubova za naše starije sugrađane. U narednih par nedelja otvorićemo još jedan u Batajnici, i još dva do kraja godine, čime ćemo dostići broj od ukupno 30 dnevnih klubova. To je obećanje koje smo dali i želimo da na ovaj način našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za sve što su uradili, obezbedimo im lepe prostore gde mogu da provode slobodno vreme i uče nove stvari – istakao je Siniša Mali.

On je izrazio zadovoljstvo što su korisnici ovog kluba ujedno i korisnici senior kartica.

– Do sada je oko 200.000 penzionera sa teritorije grada Beograda počelo da koristi senior kartice na oko 700 maloprodajnih mesta u gradu. Već do 20. februara će svako dobiti svoju karticu sa imenom i prezimenom umesto dosadašnjih privremenih, a mi nastavljamo da radimo na tome da što veći broj kompanija pristupi ovom programu – rekao je gradonačelnik.

RepublikaFoto: Promo foto

Najavljujući sledeći Sajam za treće doba za kraj februara, Mali je kazao da će tada biti napravljen presek stanja onoga što je za penzionere urađeno tokom prethodnog perioda.

– To će biti prilika i da definišemo nove planove, čujemo primedbe i sugestije, napravimo presek u vezi korišćenja senior kartica. Senior kartica je potpuno besplatna, donosi veliki broj benefita i penzioneri svakog meseca mogu uštedeti sumu koja godišnje može dostići i visinu jedne prosečne penzije – rekao je Siniša Mali, i podvukao da će Grad Beograd i u budućnosti nastaviti sa politikom otvaranja novih klubova za starije.

U ime korisnika kluba za starije, gradonačelniku i celom timu koji je radio na obnovi prostora zahvalila se penzionerka Mirjana Rajković, istakavši da korisnici kluba sada imaju mnogo bolje uslove za svoje aktivnosti nego što je to bilo u ranijem periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Salonitka

03.02.2018 15:05

Svakim danom gradske uprava radi u interesu gradjana

T34

03.02.2018 15:27

Briga o najstarijima je prioritet i to treba ceniti!

T34

03.02.2018 15:28

Svaka cast na ovom poduhvatu. Lepe su ovo vesti.

Neki_Nenad

03.02.2018 15:53

Gradonacelnik brine i za najstarije! On brine za sve podjednako!