ANTIĆ DANAS SA GRADONAČELNIKOM ISTANBULA: Beograd će biti u koraku sa evropskim prestonicama

Autor: Republika

Vesti

05.02.2018

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-Jedinstvena Srbija, razgovaraće danas sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Ujsalom.

RepublikaFoto: Tanjug

Cilj razgovora je unapređenje saradnje Beograda sa velikim evropskim prestonicama u svim oblastima - transportu, turizmu, kulturnoj razmeni, a naročito u poboljšanju rada javnih službi i privlačenju investicija, kao što je Istanbul.

Aleksandar Antić će gradonačelniku Istanbula i jednom od najbližih saradnika predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana predstaviti potencijale Beograda za proširenje saradnje sa Turskom i posebno Istanbulom, imajući u vidu ogroman ekonomski, finansijski i infrastrukturni kapacitet Istanbula, koji bi svojim iskustvima i konkretnim projektima bio partner u razvojnim planovima Beograda.

- Beograd jeste evropska metropola, ali da bi išao u korak sa onima koji su na vrhu, razgovaraću sa gradonačelnicima najvećih evropskih centara, od kojih očekujem konkretne inicijative i projekte za unapređenje života u našem gradu, koji zaslužuje da bude u samom evropskom vrhu po svim parametrima.

- Beograd je po mnogo čemu prestonica ovog dela Evrope i zato treba da se ravna sa najvećima u Evropi, a da bismo to ostvarili moramo da razgovaramo sa ljudima koji vode evropske metropole od kojih očekujem podršku i konkretnu saradnju - izjavio je Aleksandar Antić uoči susreta sa gradonačelnikom Istanbula Mevlutom Ujsalom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Northon

05.02.2018 17:26

Na dobrom smo putu!

DAINO

05.02.2018 18:27

Ova vlast ce Beograd uciniti najlepsom i najrazvijenijom prestonicom Evrope.Od Turske imamo mnogo sto sta da naucimo.Nadam se da ce doci jos turskih investitora u nasu zemlju.

Cudna suma

05.02.2018 18:35

Beograd je na dobrom putu jedino zbog Siniše Malog i SNS-a

Petar986

05.02.2018 19:21

Beograd se gradi, Beograd napreduje, svaka zasluga ide gradskoj vlasti!