SULJA PROVOCIRA: Srbija je za Bošnjake "genocidna tvorevina"

Autor: Tanjug

Vesti

05.02.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin kazao je danas na konferenciji za novinare da "srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije".

RepublikaFoto: Tanjug
Opet napao Srbiju: Sulejman Ugljanin

Ugljanin je naveo da se pominjanjem "srpske države" vrši diskriminacija nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu, te da se BNV trudi da se ustavnim promenama Bošnjacima da status državotvornog i konstitutivnog naroda u državi Srbiji.

Prema njegovim rečima, u ustavnim promenama trebalo bi da se "Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti". 

- U tom kontekstu takođe insistiramo na reviziji Akcionog plana za poglavlje 24 u okviru pregovara Srbije sa EU i manjinskog akcionog plana. To su ključne stvari na kojima mi radimo - kazao je Ugljanin. 

Kako je naveo, o položaju Bošnjaka u Srbiji govorio je "zbog činjenice da u proteklih 28 godina državni organi Srbije učinili sve što je bilo u njihovoj moći da proteraju Bošnjake sa ovih prostora i da im obesmisle život".

U to je, kaže, bila uključena i policija Srbije u vreme Slobodana Miloševića, a da se stanje nije promenilo, optužuje dalje Ugljanin, govori reagovanje srpske policije i ministra posle događaja od 30. septembra u Tutinu, te nereagovanje na postupke Muamera Zukorlića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (56)

Loading
bane

05.02.2018 17:11

Jad i beda od čoveka.

aca

05.02.2018 18:45

@bane - Takva izjava ne zavredjuje niciju paznju.

Emina

05.02.2018 17:12

Kako ga nije sramota da lupeta gluposti

Savica

05.02.2018 17:14

Ugljanin zloupotrebljava BNV