MIHAJLOVIĆEVA: Završetak radova na magistrali do Užica početkom sledeće godine!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

06.02.2018

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je u Sevojnu deonicu regionalnog puta od Čačka do Užica dužine 37 kilometara i najavila da će kompletni radovi biti završeni najkasnije početkom 2019.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Veoma važan projekat za Srbiju

- U ovoj godini očekujemo da 80 odsto radova na deonici Pakovraće-Užice, koja je najznačajnija za čitav ovaj kraj, bude završeno, a najkasnije do marta 2019. da bude kompletno urađeno - kazala je Mihajlović.

Glavni cilj projekta - 1.100 kilometara regionalnih puteva

Govoreći o zahtevu lokalne samouprave da se uradi i kružni tok na ulazu u Sevojno, ministarka je navela da će Putevi Srbije uraditi analizu koja će pokazati koje je rešenje najbolje sa stanovišta bezbednosti i odvijanja saobraćaja.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da postoje "dve žile kucavice i preduslovi za dalji razvoj grada i privrede Užica".

- Jedna je završetak fabrike vode, za koju je 31. januara raspisan tender za drugu fazu radova, a drugo je putna infrastruktura, gde su za nas posebno važni izgradnja autoputa od Preljine do Požege i budući auto-put Beograd-Sarajevo koji prolazi kroz teritoriju Užica - naveo je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading