HRVATSKA HISTERIJA: Vučić bahati četnik

Autor: Tanjug

Vesti

08.02.2018

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletnu Hrvatsku zahvatila je proustaška histerija uoči najavljene posete Aleksandra Vučića Zagrebu, a dokaz za to je čak i uobičajeno odmereni portal Indeks, koji je predsednika Srbije nazvao "bahatim četnikom".

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

- Srpski predsednik Aleksandar Vučić, deklarisani četnik, koga je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nedavno pozvala u službenu posetu Hrvatskoj, u Beogradu je primio evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana. Tom prilikom Vučić je novinarima odgovarao na pitanja o poseti Hrvatskoj - piše Indeks u tekstu u kojem u naslovu Vučića naziva "bahatim četnikom" samo zato što je poručio premijeru Andreju Plenkoviću da za Hrvatsku ne bi bilo dobro da pokreće pitanje ratne odštete pošto bi Zagreb mogao da prođe gore od Srbije.

S druge strane, i pored apela Vučića, Plenković je izjavio da bi sa srpskim predsednikom tokom predstojeće posete Zagrebu ipak voleo da se razgovara o zaštiti manjina ne isključujući i mogući razgovor o ratnoj šteti.

- Sporazum je potpisan 23. avgusta 1996. u Beogradu i dogovoreno je da se u roku od šest meseci potpiše sporazum za naknadu, ali taj sporazum, nažalost, nikada nije potpisan. Možemo i o toj obavezi razgovarati i prilikom ove posete da onima koji nisu svesni objasnimo jasan i opravdan interes Hrvatske - naveo je Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading