SRBI SA KIM ZAHVALNI VUČIĆU: Divno je znati da država stoji iza vas

Autor: Tanjug

Vesti

10.02.2018

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predivan je osećaj kada znate da niste prepušteni sami sebi i da iza vas stoji država, ocenili su danas Srbi sa Kosova i Metohije kojima je pružena pomoć nakon nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Lapljem Selu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić održao obećanja

Republika Srbija, nakon posete predsednika Vučića, pomogla je u rešavanu životnih pitanja srpskim građanima na Kosovu i Metohiji, a zahvaljujući toj pomoći omogućen je njihov opstanak i ostana u pokrajini, izjavili su oni nakon sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Ðurića u Beogradu.

Milica Kostić, čijoj porodici je dat stan na korišćenje u Lapljem Selu, rekla je da je time rešeno veliko životno pitanje i da njena deca više neće morati da strepe za krov nad glavom.

Kostićeva, koja je rodom iz Niša, a pre pet godina se preselila na Kosovo, živela je sa suprugom i četvoro dece kao podstanar.

- Kada sam došla nisam mogla odmah da se zaposlim i suprugova plata odlazila je na kredite, a mnogo smo plaćali kiriju, i nismo ništa imali od drugih prihoda. Život sa četvoro dece u tuđim kucama bio je pretežak - naglasila je ona.

Kostićeva je rekla da je već dugo konkurisala na svim konkursima za stanove i kuće, da nije bilo gde nije tražila pomoć i da nikada nije prestala sa borbom, jer je znala da će pomoć kad tad morati da naiđe.

- Nama ovo rešenje mnogo znači, znači našoj deci, jer im je seljakanje po tuđim kućama dosadilo, a selili smo se već četiri puta - objasnila je ona.

Dodala je da su deca, koja su oko prvog u mesec, kada je trebalo da se plaća kirija, znala da imaju velike izdatke pa nisu ništa tražila, sada presrećna.

- Ostaje nam sada 130 evra mesečno. To možda nekome nije veliki novac, ali za nas je to velika para koja će omogućiti da priuštimo više svojoj deci svakog meseca - ukazala je Kostićeva.

Nebojša Nikolić, otac dečaka Vasilija, obolelog od leukemije, zahvalio se posebno predsedniku Vučiću, Ðuriću, kao i Ministarstvu zdravlja, što je iznađen način da se omogući transplantacija koštane srži u Italiji.

- Nadam se da ćemo već naredne nedelje otputovati u Italiju. Predivan je osećaj kada znate da niste prepušteni sami sebi, da iza vas stoji vaša država - poručio je on.

Stefanka Chirković zahvalila je predsedniku Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM, kao i opštini Gračanica što su iznašli rešenje za životno pitanje nje i njenog sina.

Mlada majka, koja ima tek 19 godina, dobila je stan na korišćenje u Lapljem selu, čime je rešila stambeno pitanje koje ju je tištilo do sada.

Ljubiša Šarić iz Orahovca posebno je zahvalio što je Nacionalna služba za zapošljavanje ovorila kancelariju u njegovom mestu.

To je, prema njegovim rečima, omogućilo 300 korisnicima da sve svoje obaveze rešavaju u Orahovcu, umesto da, kao do sada, putuju u Kosovsku Mitrovicu koja je udaljena 100 kilometara.

- Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću olakšan je život ljudima - podvukao je on.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (71)

Loading
Natasa

10.02.2018 15:13

Vučić vodi računa posebno o građanima KIM, daje maksimum.

dragan

10.02.2018 15:16

Uz vas smo.

Una

10.02.2018 15:17

Srbija je uz svoj narod svuda.

Bole

10.02.2018 15:20

Vucic je uvek pokazivao brigu za svakog gradjanina ove zemlje,to su cinjenice.Narod na KiM,kao i velika vecina naroda u Srbiji to vidi i ceni