GRAĐANI PARAĆINA TRAŽE ODGOVOR OD SAŠE PAUNOVIĆA!

Autor: Republika

Vesti

12.02.2018

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ima manjak radne snage u javnom sektoru, jer mu država zabranjuje nova zapošljavanja, neka nam predsednik Paunović objasni, kako onda zapošljava decu i rođake lokalnih političara, kako iz penzije vraća stare DS-ovce!? – javno ga pitaju građani Paraćina, iziritirani njegovim poslednjim (kampanjskim) istupima u medijima.

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović
Saša Paunović, predsednik opštine Paraćin

– Koga on to opet zamajava i o čijem trošku? Jel to pravda sebe, optužujući državu? Država, na žalost, još ne zna sa kime ima posla!? Mi to odlično znamo i dokazaćemo to na prvim narednim izborima…

U demokratski kontrolisanim medijima( B92 i TV N1), ovih dana Jankovićev i Šutanovčev “despot od Paraćina”, “večiti” predsednik opštine, Saša Paunović, javno “plače” kako mu fali radna snaga u javnom sektoru, koju bi odmah zaposlio, ali ga u tome sprečava uredba Vlade Srbije, pa tako ne može da zaposli ni onaj zakonski minimum koji je pre pet godina upravo propisala ta ista vlada…

- Ovog trenutka mi imamo 133 radnika manje nego što nam zakon daje za pravo. Imamo 437 stalno zaposlenih, što je manje od optimalnog broja. Ono što tražimo je ono što nam je Vlada Uredbom dala kao pravo, da zaposlimo 63 radnika,ne tražimo ništa više od toga, iako je to manje nego što nam je zakon dao za pravo -  rekao je Paunović, gostujući na američkoj N1 televiziji.

Poznata “ tužibaba novinara” dodao je istim povodom i sledeće:

- Otvorili smo novi vrtić, a imamo manje radnika nego pre otvaranja, ljudi idu u penziju, a ne dolaze novi. Kroz javne radove, kroz volontiranje krpimo rad vrtića, nismo u mogućnosti da odgovorimo na potrebe roditelja… U odnosu na broj stanovnika Paraćin bi mogao 116 radnika da zaposli!?

Ko ovog gospodina predsednika jedne lokalne samouprave ne poznaje – skoro da bi poverovao da je sve istina?! A, istina je samo malo drugačija i nju znaju građani Paraćina:

U javnom sektoru ima ukupno zaposlenih 518, apropo priče o vladinoj uredbi o 500 kao maksimalnom broju zaposlenih – tvrdi paunovićeva skupštinska opozicija, a kao dokaz daju na uvid zvaničnu evidenciju o broju zaposlenih iz avgusta prošle godine.

– Na neodređeno vreme je zaposleno tada bilo 440 ljudi, 39 na određeno, 21.na osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima, dok je 9 radilo kao postavljena lica i takođe 9 kao izabrana lica!I nije samo to problem, već podatak što se ne slažu zvanična statistika sa sajta opštinske uprave u odnosu na stanje u javnom sektoru!?

RepublikaFoto: Tanjug

Prema našim podacima najmanje 23 osobe rade u javnom sektoru na privremenim i povremenim poslovima, a da nisu zvanično prikazani na sajtu opštinske uprave Paraćina.

Verujemo čak da ih ima daleko više, a to znaju samo Paunović i njegovi poslušnici… Pitamo ih javno, koliko je preko firme Vuk logistik zaposleno u 2017.godini na takozvani lizing radne snage?

Paraćinci tvrde da ni čak ni to nije najveći problem i balast koji plaća ova siromašna samuprava:

U Paraćinu zaista postoji problem radne snage u opštinskim službama, ali to nije problem o kome govori javno Paunović, već problem nepotizma i partijskog zapošljavanja dece i rodbine lokalnih političara! Danas u Paraćinu svi znaju, da ako želiš posao u javnom sektoru, “ to mora da odobri lično Paunović ili predsednik Skupštine Dragan Mitić”!?

Dirljiva je do suza Paunovićeva briga o mladima ovoga grada, a pre neki mesec zaposlio 2 novinara penzionera, istaknute članove DS-a, iako ima mnogo mladih novinara bez posla! Posle izbora, predsednik Skupštine ( iako je vodio opozicionu kampanju protiv Paunovića) “dobio je u miraz” JKP i Vodovod… U prvom je zaposlio svog sestrića, a u drugom svoju ćerku?!

Isti izvori antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo tvrde da u Paraćinu posla nema za mlade, ali ima za “prosvetljene” odbornike, koji su najpre bili opozicija, a onda su “naprasno” shvatili, posle zapošljavanja, da Paunovićev stil “ i nije tako loš”…

Tek pošto se zaposlio u Direkciji za izgradnju, a ćerka u opštini, Vladimir Ristić, bivši odbornik SNS, daje punu podršku Paunoviću u Skupštini, baš kao I Ljubinka Petrović iz SDPS I Milan Marković iz SPS-a!

Proverite da li i gde rade deca Ivane Mirčić (SNS), kao i sestrić Jovice Rajića ( nekadašnjeg predsednika OO SNS Paraćina)…

Ipak, daleko najbizarniji je slučaj Svetislava Mladenovića ( bivšeg odbornika SNS) koji je prešao u Grupu građana predsednika opštine tek kad mu je ovaj “ zaposlio prijateljicu” u Vodovodu?!

Građani Paraćina tvrde da sve ovo mogu i da dokažu.

A, kad im lokalni moćnici objasne, kako to, da ima posla za decu i rođake političara, za “prijateljice” i političke saborce, a za njih nema – e onda će i moći da traže od države nova zaposlenja. Do tada – neka se bar postide, kad nadležni organi nisu sankcionisali ovakve radnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ACa

12.02.2018 12:59

Despot od Paracina ,Gosn, Sasa Paunovic.je odavno spreman za istrazne organe,pocev od stavljanja kockica po Paracinu,do sumnjivih zaposlajvanja ,asfaltiranja ulica,tendera,pljacku gradske apoteke itd.