PUKLE USTAŠE!

Autor: Republika

Vesti

12.02.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su udruženja ratnih veterana i proustaški pokreti i stranke danima pozivali Hrvate da izađu na ulice i pokažu Vučiću da nije dobrodošao, jedva se nekoliko stotina njih pojavilo oko 10 časova na Trgu bana Jelačića. Nosili su zastave Hrvatske, a uočena je i jedna crna zastava sa natpisom "Za dom spremni", uz transparente poput "Zapamtite Vukovar" i "Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu". Čak je i hrvatski Jutarnji list preneo da se okupilo samo 200 ljudi (pojedini portali napumpali su tu brojku do 1.000, ali iznad toga nije moglo), a u momentu kad su pokušavali da preko razglasa puste Vučićev davni govor iz Gline, tehnika im je zakazala.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Foto: Ilustracija

Srpska delegacija dočekana je u Zagrebu uz najviše počasti, a nakon sastanka sa Kolindom Grabar Kitarović, predsednik Vučić je naglasio da je usput video neke demonstrante i da nema nikakav problem da bude "konj", "četnik" i "baraba" ako će Srbi u Hrvatskoj živeti bolje.

- Došao sam da razgovaram o budućnosti. Hoću da zamolim hrvatsku javnost kako vi vidite stvari koje su se zbivale pre 25 godina, mi to vidimo drugačije i Srbi vide drugačije te iste stvari, ali to ne sme da bude razlog da ne razgovaramo... Nemam nikakav problem s tim da uvek otvoreno pričamo o svemu - kazao je Vučić.

Kako su ustaše pokušale da prevare ljude i okrenu protiv Aleksandra Vučića? Šta se dešavalo na njihovim protestima? Kako su pukli?

Koji je razlog pada ruskog aviona? Šta se dešava sa Marjanovićima? 

Šta ima novo u svetu, sportu, zabavi i Zadruzi?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja možete pričitati u izdanju Srpskog telegrafa za 13. februar, kao i našem sajtu, Republika.rs.

Foto: Tanjug/ D. BANDIĆ
Naslovna strana Srpskog telegrafa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

antrfile

Provokacija u Saboru

Zastupnik u hrvatskom Saboru Miro Bulj, poznat po svojim ekstremnim stavovima, neposredno pre nego što je Vučić ušao u zgradu Sabora upitao ga je kad će u Glinu, aludirajući na njegov govor iz 1995. Vučić mu je, prema izveštaju N1, odgovorio: "Da ne mislite da sam se uplašio vašeg dobacivanja, odgovoriću vam na šta hoćete, kad hoćete".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Mita

12.02.2018 19:44

Ovi protesti im nisu nista doneli, nacisto su se izblamirali.

KALVARIJA

12.02.2018 21:51

@Mita - delovali su jadno i bedno, potroseno, za to vreme Vucic je dominirao u svakoj recenici.

sasa

13.02.2018 07:27

@Mita - Poslali su ruznu sliku u svet

Deki

12.02.2018 19:48

Sve je lepo Vučić objasnio! Svaka mu čast! Maksimalno se zalaže za svoj narod, i ne da na njega! Bravo! Istakao je cilj svoje posete,što je najbitnije, i sve prolazi u miru!