VUČIĆ POHVALIO HRVATSKU NOVU TV: Je l' istina da imate 40 odsto gledanosti?! Vaša novinarka mi je postavila pametno pitanje

Autor: Republika

Vesti

12.02.2018

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će morati da pogleda dnevnik hrvatske Nove TV ocenjujući da mu je urednica ove televizije Ivana Petrović postavila "pametno pitanje" tokom konferencije na medije u Pantovčaku.

RepublikaFoto: AP/D. BANDIĆ
Uspešna poseta: Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

- Da li je istina da Nova TV ima 40 odsto "šera" (udela u gledanosti, prim.aut) u informativnom programu - upitao je Vučić, a nakon što je od novinara te kuće dobio potvrdan odgovor, predsednik Srbije je nastavio:

- Stvarno, nisu me lagali? U 7.15 vam počinju vesti? Moraću da gledam. Pametno pitanje mi je novinarka danas postavila - rekao je Vučić, prenosi portal dnevnik.hr.

Podsetimo, na pitanje Ivane Petrović " da li je spreman ustupiti Hrvatskoj dokumente Vukovarske bolnice i logora u Srbiji, Vučić je odgovorio:

- Ta pitanja su za nas vrlo teška i po vašem pitanju se vidi koliko na stvari različito gledamo. Možda ću vas iznenaditi odgovorom: neću vam reći što mi sve očekujemo iz Lore i da bude isti aršin prema Hrvatima kao i prema Srbima koji su počinili zločine. Sve što može pomoći u pronalasku nestalih, sve ćemo pronaći da pomognemo. I mislim da ćemo imati značajnih pomaka u vezi s tim. I nemam problem s tim kad mi kažete da je tamo gde je ubijeno 200 Hrvata da je počinjen zločin - rekao je srpski predsednik.

Na pitanje s kojim stavom ide kod kardinala Josipa Bozanića, obzirom da je kanonizacija kardinala Alojzija Stepinca u jednom trenutku postala političko pitanje u Srbiji, Vučić je rekao da je to pitanje za Srbiju jako teško.

- Alojzije Stepinac, kao i pitanje Jasenovca, je za nas izuzetno bolno i ne bih ga dalje otvarao. Kod kardinala Bozanića idem s najboljom namerom - odgovorio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (73)

Loading
Tihomir

12.02.2018 20:05

Sigurno je tacno da toliko ima gledanosti.

Anja

12.02.2018 20:06

Ocekujemo pozitivan ishod ove posete.

Stole

12.02.2018 20:12

Svakoga najvise boli svoja bol. Treba zajedno da radimo na pronalasku nestalih i pomognemo jedni drugima.

Nemanja

12.02.2018 20:17

Kao i uvek, gospodin i dzentlmen! Vredan funkcije! Ponosni na njega!