NEMAČKI MINISTAR: Srbija treba da prizna Kosovo, to sam rekao i u Beogradu!

Autor: Tanjug

Vesti

14.02.2018

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel rekao je večeras u Prištini, kako ga prenosi Rojters, da bi Srbija trebalo da prihvati nezavisnost Kosova kako bi ušla u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zigmar Gabrijel

- Ako Srbija želi da napreduje ka EU, primarni uslov je izgradnja vladavine zakona, ali prirodno takođe i prihvatanje nezavisnosti Kosova - kazao je Gabrijel na zajedničkoj pres konferenciji sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, izvestio je Rojters.

 - To je centralni uslov da se ide ka Evropi - kazao je, prema Rojtersu, Gabrijel.

Kako agencija prenosi, Gabrijel je dodao da je to isto kazao zvaničnicima Srbije ranije danas u Beogradu.

Gabrijel je dodao da će njegova zemlja pomoći da Kosovo prizna još pet zemalja, članica EU, koje to nisu učinile - Španija, Rumunija, Kipar, Grčka i Slovačka, navodi Rojters.

- Prirodno, omogućiti članstvo u EU je krajnji cilj. Jedan od uslova za to biće ubediti pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovu da takvo priznanje ima smisla pošto je Kosovo nikada više neće biti deo Srbije. Članstvo u EU je "win-win" situacija za sve - rekao je Gabrijel, prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading