Vulin položio venac kod spomenika Neznanom junaku na Avali

Autor: Tanjug

Vesti

15.02.2018

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana državnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike, položio je danas venac kod spomenika Neznanom junaku na Avali, a u Spomen knjigu je zapisao da su sloboda i pravda najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ministar je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovnika Ðokice Petrovića.

- Srbiju su stvarali ustanci i ustavobranitelji. Sloboda i pravda su najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju. Od naših starih naučili smo da sloboda nije jednom dana, već je najviša vrednost za koju se živi i bori svakog dana. Generacije ustanika su izborile naše pravo na izbor i naše pravo na slobodu. Ne smemo biti manje hrabri ni manje mudri od naših predaka. U čast predaka, za slavu potomaka! - zapisao je vulin u Spomen knjigu.

Srbija danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Zoi

15.02.2018 16:48

Srećan nam Dan državnosti!

Futurista

15.02.2018 17:10

Srbija je ponosna na svoje pretke!!

BIN

15.02.2018 18:46

Uvek se treba sa ponosom secati nase istorije i nasih predaka,koji su zivote dali za nas i ovu zemlju.

Linc

15.02.2018 19:11

Srećan nam praznik. Srbija je posle duže vremena na pravom putu.