Predsednica Hrvatske čestitala Vučiću Dan državnosti!

Autor: Tanjug

Vesti

15.02.2018

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, izrazivši nadu da će se u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i iznalaženju načina za rešavanje ključnih otvorenih pitanja.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dan državnosti

- Povodom proslave Sretenja, Dana državnosti Republike Srbije, upućujem Vam, u ime državljana Republike Hrvatske i u svoje ime, srdačne čestitke, kao i iskrene želje za boljitak i blagostanje Vaše države i njenih građana. Izražavam nadu da ćemo u godini koja je pred nama zajednički raditi na unapređenju bilateralnih odnosa naših dveju država, kao i na iznalaženju načina, zajedno sa našim Vladama, za rešavanje ključnih otvorenih pitanja, koja ih predugo opterećuju. Saradnja Hrvatske i Srbije, kao dva suseda, ima poseban značaj za celu jugoistočnu Evropu - navodi se u čestitki hrvatske predsednice.

Kolinda Grabar Kitanović

Republika Hrvatska će, kaže se dalje u čestitki upućenoj predsedniku Vučiću, nastaviti da prenosi svoja iskustva iz procesa evropskih integracija i pruža podršku Republici Srbiji na zahtevnom putu prema članstvu u Evropskoj uniji i zajedničkoj evropskoj budućnosti, saopštila je pres služba predsednika Republike.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Đinping

Predsednik Kine čestitao predsedniku Vučiću Dan državnosti


Kineski predsednik Si Ðinping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću današnji praznik Sretenje - Dan državnosti.

U pismu predsednika Sija se kaže: "Povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime vlade i naroda Kine, kao i u svoje ime, Vama, vladi i narodu prijateljske Srbije uputim iskrene čestitke i najlepše želje". 

- Poslednjih godina kinesko-srpski odnosi odražavaju odličan trend razvoja, međusobno političko poverenje se neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima se stalno širi i time se doprinosi zajedničkoj dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da zajedno sa Vama, zajedničkim trudom, promovišemo Sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije i da se podignu na nove stepenice, sa ciljem stvaranja još veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda. Želim Vašoj cenjenoj zemlji prosperitet, a narodu sreću i zdravlje - navodi se u čestitiki predsednika Sija.

Čestitku je danas predsedniku Srbije uručio ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Nikola

15.02.2018 10:46

I predsednica Hrvatske je čestitala Vučiću dan državnosti Srbije. Dokaz da su onosi između Srbije i Hrvatske počeli da napreduju.

Nevenka

15.02.2018 10:49

Srbija je svima iskren prijatelj a konačno će to i Hrvatska da shvati.

Milena

15.02.2018 11:02

Bas lepo od nje sto je cestitala.

Mera

15.02.2018 11:05

Pomak u odnosima sa Hrvatskom, posle Vučićeve posete, je evidentan!