Hrvati će morati da plate Srbiji 30 milijardi evra?!

Autor: alo.rs

Vesti

15.02.2018

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako pišu hrvatski mediji, Srbi nošeni krilima "dominacije i pobede" Vučića nad hrvatskom predsednicom, bacili su se na proračun štete koja im je 90-tih nanesena na hrvatskom tlu i došli do brojke od čak 30 milijardi evra.

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Budimir: Plenković u velikoj zabludi

Predsednik Asocijacije izbeglica Srba iz Hrvatske Milojko Budimir koji je zajedno sa Aleksandrom Vučićem bio na velikoj Skupštini Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, izjavio je da je hrvatski premijer Andrej Plenković u velikoj zabludi kada kaže da bi Hrvatska profitirala otvaranjem pitanja ratne odštete, jer je realno očekivati da bi upravo ona trebala isplatiti desetine milijardi evra ratne odštete Srbiji i Srbima:

- Popisom imovine Srba izbeglih iz Hrvatske bavilo se Odeljenje za sukcesiju Saveznog ministarstva pravde SR Jugoslavije i tada je evidentirano 76.000 zahteva privatnih osoba, kao i firmi, ali se taj spisak kasnije nije ažurirao, što znači da se nisu unosili podaci o vraćenoj imovini, pa je sada teško dobiti informaciju o tome je li se i šta od imovine vratilo prognanim Srbima - rekao je Budimir.

Budimir navodi kako su Srbi u Hrvatskoj imali oko 600.000 hektara zemljišta, 400.000 poljoprivrednih strojeva, 64.000 vozila, oko 440.000 opremljenih spavaćih i dnevnih soba, kuhinja i trpezarija kao i 760.000 raznih kućnih aparata i tehničkih uređaja.

Prema njegovim rečima, Srbi su ostali i bez oko 980.000 grla krupne stoke, oko 18 miliona čokota vinove loze, osam miliona stabala voćki, 120.000 košnica, 180 miliona tadašnjih nemačkih maraka i 3,5 milijardi dinara u hrvatskim poslovnim bankama te 600 miliona dinara u vrednosnim papirima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading